• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 19 Mart 2021 12:54

Muğla’da Mavi Seferberliği Başlatıldı!

Muğla’da Mavi Seferberliği Başlatıldı!
Koronavirüs salgınında yüksek riskli iller arasında yer alan ve Covid-19 vakalarının her geçen gün arttığı Muğla'da, salgının hızının kesilmesi amacıyla Muğla Büyükşehir ve 13 ilçe Belediye Başkanı çalışmaların dozunu artırıyor.

Muğla'da 20-26 Şubat tarihleri arasında yüz bin kişide 57,38 olan Covid-19 vaka sayısının, 6-12 Mart tarihleri arasında 80,24'e çıkması ile Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediye başkanı il genelinde 'Mavi' seferberliği başlattı. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, pandemi mücadelesine vatandaşlardan da hazırlatılan bir video ile destek istediler. 

voyage otel

Pandemi ile mücadele bir yılı aşkın süredir devam ederken, Muğla'da belediye başkanları ortak bir metinle yaşlısından gencine, sağlık çalışanlarından düğünlerini erteleyen sevenlere kadar tüm vatandaşları salgınla mücadeleye destek olmaya ve tedbirlere uymaya davet etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve 13 ilçe belediye başkanının birer cümleyi okuduğu videoda şu mesaj verildi;


 
"Normalleşme sürecinde alacağımız tedbirlerle turizmcimize destek olmak için, Esnafımızın tekrar bol kazançlı günlere dönmesi için, Vatandaşlarımızın Datça'ya gelmiş gibi mutlu olması için, Sıralarını özleyen evlatlarımızın okullarına, öğretmenlerine kavuşması için, Sabırlı ve fedakar 65 yaş üstü ve gençlerimizin artık özgürce dolaşabilmesi için, Halkımızla birlikte, el ele, kol kola yürümek için, Düğünlerini, nişanlarını erteleyen sevenlerin kavuşması için, Ellerini öpmeye hasret kaldığımız sevdiklerimiz için, Şehrimizi merak eden, başımızın üstünde yeri olan misafirlerimiz için, Maske, mesafe, hijyen kurallarıyla normalleşmeye katkı sunmak için, Güzel ve sağlıklı günlere umut olmak için, Yaklaşan baharla sokakların cıvıl cıvıl olabilmesi için, Günleri kısıtlamasız doyasıya yaşamak için, Fedakar ve kahraman sağlık çalışanlarımız için haydi Muğla birlikte başaracağız"

#HaritadaMuğlamızamaviyakışır sloganı ile paylaşılan video kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.