• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Aralık 2022 15:07

Muğla'da eğlence merkezlerine yılbaşı izni

Muğla'da eğlence merkezlerine yılbaşı izni
Muğla’nın Menteşe ilçesinde yılbaşı gecesi nedeniyle eğlence merkezlerindeki kapanış saati belediye encümen kararıyla 04’e kadar uzatıldı.

Ülke genelinde salgın nedeniyle 2021 yılında alınan karar ile uygulanan eğlence merkezlerinin gece saat 24’e kadar açık kalması uygulaması bazı ilçelerde bu sene saat 01’e kadar uzatılmıştı. Muğla’nın Menteşe Belediye Encümeni ise aldığı yeni bir karar ile bu sene yılbaşındaki kutlamalarda eğlence merkezlerinin saat 04’e kadar açık kalmasını kararlaştırdı.

voyage otel

Menteşe Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları Yönetmeliğinin 33. Maddesinde ‘Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin açılış ve kapanış saatleri belediye sınırları içinde belediye encümeni, bu yerler dışında il encümeni tarafından tespit edilir’ denilmektedir. Buna göre 31 Aralık Cumartesi gününü 01 Ocak Pazara bağlayan gecenin yılbaşı olması nedeniyle, belediyemiz sınırları içerisinde tüm umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kapanış saatlerinin 04.00’e kadar uzatılmasına belediye encümeninin 20 Aralık günü yapmış olduğu oturumunda oy birliği ile karar verilmiştir. Tüm halkımıza önemle duyurulur.”


Kaynak: Mustafa Sarıipek