• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 13 Temmuz 2020 13:13 Haber Girişi : 13 Temmuz 2020 13:17

Muğla’da dolandırıcılara dev operasyon

Muğla’da dolandırıcılara dev operasyon
Muğla’nın Marmaris ilçesinde kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 17 şüpheli gece operasyonu ile yakalandı

Edinilen bilgiye göre, pandemi döneminde özellikle evde kalan 65 yaş üstü vatandaşları hedef seçen dolandırıcı çetesi, kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak, isimlerinin terör örgütü ile anıldığını ileri sürerek telefon ile dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Marmaris'te doalndırıcaların yakalanması yönünde çalışma yapan Marmaris Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile şüphelilerin yakalanması talimatı verildi.

voyage otel

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu Marmaris, Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Alınan bilgilere göre, dolandırıcılık çetesi üyeleri ‘Adınız FETÖ/PDY üyeliğine karıştı’ diyerek 4 seferde 600 bin TL dolandırarak paraları başkaları adına açılmış banka hesaplarına havale ettiler. Dolandırıcılık çetesinin İstanbul’da 750 bin TL, İzmir’de 300 bin TL, Ankara’da 165 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 815 bin TL dolandırıcılık gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.Operasyonda çok sayıda sım kart ile elektronik malzeme ele geçirildi.