• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Aralık 2022 13:21

Muğla’da 90 kişi, 200 stajyer ile 30 milyon TL ciro

Muğla’da 90 kişi, 200 stajyer ile 30 milyon TL ciro
Muğla Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Barış Ethem Süzek Türkiye’de Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin amaçları, Muğla Teknopark ’in son iki yılda kaydettiği aşamayı sunum eşliğinde anlattı.

 Muğla Teknopark’ın şehrin ekonomik ve beşeri kalkınmasının merkezi olduğunun belirtildiği toplantıda 400 bin dolar ihracat 30 milyon lira cironun yanında 90 personele istihdam 200 stajyere de iş imkanı sağladığı vurgulandı. Muğla Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısında Muğla Teknopark’ın şehrin ekonomik ve beşeri kalkınmasının merkezi olduğunun belirtildiği toplantıda 400 bin dolar ihracat 30 milyon lira cironun yanında 90 personele istihdam 200 stajyere de iş imkanı sağladığı vurgulandı.

voyage otel

 

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa SARIİPEK'in haberine göre Muğla Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Barış Ethem Süzek Türkiye’de Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin amaçları, Muğla Teknopark ’in son iki yılda kaydettiği aşamayı sunum eşliğinde anlattı.

 

TEKNOPARK YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞTI

 

Muğla Teknopark’ın şehrin ekonomik ve beşeri kalkınmasının merkezi olduğunun belirtildiği toplantıda 400 bin dolar ihracat 30 milyon lira cironun yanında 90 personele istihdam 200 stajyere de iş imkanı sağladığı vurgulandı. Ayrıca ekonomik büyümeye sürdürülebilir katkı sağlanması, istihdama katkı, büyüme ve yayılma, yatırımcı çekme, genç tekno girişimcilerin kazanılması açısından başarılar sürüyor. Ulusal ve uluslar arası desteklerden yararlanan girişimci sayısının arttırılması ve bölgesel sorunların çözümünde kamu özel sektör sivil toplum örgütü işbirliklerinin gelişmesi hedeflendi. Muğla Teknopark’ta 25 kuluçka sonrası 10 kuluçka ve 4 başvuru aşamasında girişimcinin faaliyet gösterdiği Muğla Teknopark’ın yüzde 100 doluluğa ulaştığı da ifade edildi.