• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 15 Ekim 2020 14:15 Haber Girişi : 15 Ekim 2020 14:18

Muğla Barosu 14 Kasım'da Seçime Gidiyor

Muğla Barosu 14 Kasım'da Seçime Gidiyor
Muğla 3. İdare Mahkemesi, Muğla Barosu'nun genel kurulunun ertelenmesi işleminin “açıkça hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karara sonrası baro genel kurulunu 14-15 Kasım'da yapılacağı açıklandı

Baro seçimleri, İçişleri Bakanlığı'nın, “sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık'a kadar izin verilmemesi” genelgesi sonrası İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlarla ertelendi. Aralarında Ankara, İstanbul, Antalya ve Muğla'’nın da bulunduğu çok sayıda baro, genel kurulların ertelenmesi işleminin “açıkça hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma davası açtı.

voyage otel

'BARO SEÇİMİNİN ERTELENMESİ AÇIKÇA HUKUKA AYKIRI'


Muğla Barosu’nun genel kurulunun ertelenmesine ilişkin “açıkça hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle açtığı yürütmeyi durdurma davasında karar çıktı. Muğla 3. İdare Mahkemesi, Muğla Barosu'nun genel kurulunun ertelenmesi işleminin “açıkça hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararında, baro genel kurullarının toplantı tarihlerinin kanun ile düzenlendiğine dikkat çekilerek, “İdari bir kurul tarafından bu konuda karar alınamaz. Genel kurulun ertelenmesi kanun hükmüne açıkça aykırılık taşıması nedeniyle işlem hukuka uygun görülmemiştir” denildi.

 

'GENEL KURUL 14-15 KASIM’DA'


Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, baro genel kurulunu 14-15 Kasım'da yapacaklarını duyurdu. Uzun, “Karar hukuka uygun bir karardır. Mahkeme tarafından bunun doğru tespit edilmiş olması bizi mutlu etti. Hukukun, demokrasinin önüne çekilen set bu kararla kalktı” dedi.