• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 12 Ağustos 2020 22:23 Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 22:26

 Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu… İşte okullar için alınan karar

 Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu… İşte okullar için alınan karar
Bakan Selçuk, "31 Ağustos'ta uzaktan eğitim başlayacak. Yüz yüze eğitim 21 Eylül'de geçilecek. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, okulların açılmasına ilişkin açıklama yaptı.Eğitimciler olarak sınıftaki her bir öğrencinin gözünün içine bakıp derse öyle başladıklarını belirten Bakan Selçuk, "Bunun böyle devam etmesi ve okulların yüz yüze eğitimle açılabilmesi için herkesi sorumluluk almaya davet ederek 'okulları birlikte açacağız' dedik.

voyage otel

B akan Selçuk'un satır başları şöyle:

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler, okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler konusunda tüm detaylar üzerinde çalıştık, hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık

 

'YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ'

 

"Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre; 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime de başlıyoruz.

 

Dileyen özel okullar, 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerini başlatabilecektir. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler de eğitimlerine uzaktan eğitim araçları ile devam edecekler.

 

Uzaktan eğitim araçları; kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde, TRT EBA TV kanalları ve kendi öğretmenleri ile yaptıkları canlı derslerden oluşmaktadır. Ayrıca hazırlanan destek materyalleri ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

 

'MASKE TEDARİĞİ SAĞLANACAK'

 

"Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konmuş kişiler, bu sistem sayesinde tespit edilebilecek ve gerekli önlemler de alınacaktır. Servislerde, okul bahçesine girişte ve ders başlayana kadar maske ve benzeri hususlardaki standartlarımız daha önce belirlenmişti. Bu kılavuzumuz çerçevesinde hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz için hem de velilerimiz için birtakım kılavuzlar hazırladık ve bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz. Teneffüslerde ve benzeri durumlarda neyi nasıl yapacakları konusundaki standartlarda bu kılavuzlarda yer alıyor. Zamanı gelince çok ayrıntılı bir şekilde bunları da açıklayacağız. Maske tedariği elbette bakanlığımız tarafından da sağlanacak."