• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 18 Ocak 2021 17:56

Millet İttifakı’nda Liman Çatlağı

Millet İttifakı’nda Liman Çatlağı
Millet İttifak'ın içerisinde olan  CHP İYİ Parti'de liman çatlağı yaşanıyor. Limanlara ilişkin öngesi red edilen İYİ Parti  sert açıklama yaparak, "Takdiri Halkımıza Bırakıyoruz"dedi. 


Haber Merkezi - Muğla Büyükşehir Belediye meclisinde Bodrum limanları ile ilgili verdikleri önerge reddedilen İYİ Parti, yazılı bir açıklama yayımlayarak Bodrum'un CHP'li meclis üyelerini eleştirdi.

voyage otel

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet sunulmamasına gerekçe olarak, Bodrum Belediyesi’nin geçmişteki uzlaşmacı olmayan tavrı gerekçe gösterilmişti. Son seçim sürecinde de Muğla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışarak Bodrum’a hizmet geleceği yönünde seçim kampanyaları yapılmıştı. 

Biz de bu uzlaşmacı tavra dayanarak geçen hafta yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında "Bodrum Limanı ve Gümbet Limanının Bodrum Belediyesine tahsis edilmesi" talepli bir önerge sunduk. Meclis Toplantısı görüntüleri izlendiğinde de görüleceği üzere; önergeye ilişkin olarak Sayın Osman Gürün "Devir ve Tasfiye Komisyonu Kararıyla Limanları devraldıklarını ve buna karşı yapılacak herhangi bir şeyin bulunmadığını" beyan etti. Bunun üzerine Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras da "Büyükşehirimiz Bodrum’a çok maliyetli yatırımlar yapıyor" dedi ve mantıklı hiçbir gerekçe ortaya koyulmadan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Aras ile CHP meclis üyelerinin "RET" oyuyla önergemiz reddedildi.


 
Bizim önerge ile talep ettiğimiz; gelirleri azalan ve hizmet vermekte zorlanan Bodrum Belediyesi’nin gelirlerini arttırmak amacıyla limanların işletme hakkının belirli bir süreliğine tahsisidir. Gerçekten de; Büyükşehir Yasası değişikliği sonrasında Bodrum Belediyesi’nin gelirlerinde ciddi anlamda düşüş olmuştur. Kaldı ki; mevcut Büyükşehir Liman İşletmesi’nin hizmet alan tekne sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olduğu, liman işletmesinin bağlı olduğu belediye tarafından işletilmesinin hizmet kalitesini olumlu yönde etkileyeceği de yadsınamaz bir gerçektir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e hükmü doğrultusunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin alacağı bir karar ile; Bodrum ve Gümbet Limanlarının işletme hakkının Bodrum Belediyesi’ne tahsisi ve/veya buraların belirli bir süreliğine Bodrum Belediyesi’ne kiralanması mümkündür. İlçe belediyelerinin ihtiyacı doğrultusunda Büyükşehir Belediyelerine ait mülk ve işletmelerin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin olarak gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, gerekse de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüzlerce kararı bulunuyorken; Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu tavrı anlaşılabilir bir tavır değildir.


 Daha da vahimi; pandemi nedeniyle gelirleri tamamen azalan ve hizmet vermekte zorlanan bir Belediye Başkanı ve meclis üyeleri nasıl olur da Belediyeye gelir sağlayacak bir önergeyi reddeder? Takdiri Halkımıza Bırakıyoruz."

 

İYİ Parti Bodrum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz, son günlerde bağlama ücretleri nedeniyle tartışma konusu olan Bodrum’daki limanlarla ilgili bir önerge vererek, Bodrum ve Gümbet limanlarının işletme haklarının Bodrum Belediyesine tahsisi konusundaki önergelerinin meclis gündemine alınmasını talep etmişti. Önerge Büyükşehir Meclisinde oy çokluğu ile reddedilmişti.