• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 16 Haziran 2022 12:57

Millet İtifakı’nın adayı beli oldu! Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nu işaret etti: Bizim adayımız belli!

Millet İtifakı’nın adayı beli oldu! Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nu işaret etti: Bizim adayımız belli!
CHP  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Millet İttifak’ının Cumhurbaşkanı adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

CHP  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Millet İttifak’ının Cumhurbaşkanı adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Torun, “bizim adayımız belli. Aday aramaya gerek yok. Bu ülkeye de güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirecek tek isim var o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

voyage otel

 

 Selçuk Arslan

Muğla Büyükşehir Belediyesi Akaryakıt İstasyonu'nun açılışı için Muğla'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum’da bir takım temaslarda bulundu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret eden Torun, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Aras, belediyenin projelerini ve yaptıkları çalışmaları tek tek anlattı. 

 

Bodrum Belediyesi'nin çalışmalarını taktir eden Torun, yerel yönetimin çalışmalarını önemsediklerini söyledi. Torun, " Yereldeki başarıyı genele yayacağız. önümüzde kritik bir seçim var. birlikte başaracağız" dedi. 

 

Torun ve beraberindeki heyet daha sonra CHP Bodrum  İlçe Örgütüyle bir araya geldi. Burada ilk olarak konuşan isim Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan oldu. Örgütün güçlü bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Karahan, önümüzdeki seçim için hedeflerinin yüzde 60 oy oranı olduğunu söyledi. ( bin üyesi olduklarını belirten Karahan, 10 bin yeni üye hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Daha sonra söz alan Torun, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık açıklamasını değerlendiren Torun, Millet İttifak’ının Cumhurbaşkanı adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Torun, “Değerli arkadaşlar biz adayımızı altılı masanın iradesiyle günü gelince açıklarız. Tayip Erdoğan istedi diye, Erdoğan talep etti diye onun tuzağına düşmeyiz. Onun açtığı alana girmeyiz. Yeri ve zamanı gelince adayımız açıklanır. Erdoğan şuan görevde ve açıklayabilir. Ama o istedi diye asla ve asla onun açtığı alana girmek yok. Arkadaşlar bizim adayımız belli. Sonuçta hep birlikte mücadele verdiğimiz bir süreç var. Altılı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var. Aday aramaya gerek yok. Bu ülkeye de güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirecek  tek isim var o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  Altılı masaya bunun kararı verecek” dedi.

 

Kötü gidişata hep birlikte son vermek zorunda olduklarını ifade eden Seyit Torun "Bu bizim bu ülkeye olan sorumluluğumuz, borcumuz. Eğer bu ülkeyi kuranlar bu mücadeleyi vermişse şimdi de kurtarıcı olarak Kuva-yi Milliye ruhuyla bizim mücadele etmemiz lazım. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremezsek bedelini hep beraber öderiz. Ben kendi payıma düşeni alırım, sizler de kendi payınıza düşeni alırsınız. Her seçim için çok önemli dedik ama bu seçim gerçekten çok önemli. Eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tekrar onaylama fırsatını verirsek ondan sonra ne olacağını bilemeyiz. Bize 3,5 yılda bunu yapanın yarın böyle bir gücü tekrar eline geçirdiğinde ne yapabileceğini bilemeyiz. O yüzden bir saniye bile boş vaktimizin olmaması lazım. Hep beraber kapı kapı dolaşıp çözüm yollarını anlatmak zorundayız. Çözüm var, bu ülkenin kaynakları bu ülkenin sorunlarını çözmeye yeter. Yeter ki o kaynakları doğru yerde kullanalım.” ifadelerini kullandı. 

 

Ziyarette iki mahalle muhtarı da partiye katıldı. CHP’ye üye olan Mumcular Muhtarı Muhammet Işık ve Geriş Muhtarı Hayrullah Kayacan’a parti rozetleri Seyit Torun tarafından takıldı. 

 

 

 

Ziyarete, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Halil Karahan, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı.