• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 02 Ağustos 2021 10:27

Milas ve Bodrum Belediye Başkanları feryat etti: Ne yapacağımızı şaşırdık

Milas ve Bodrum Belediye Başkanları feryat etti: Ne yapacağımızı şaşırdık
Milas ve Bordum Belediye Başkanları yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla yangının durdurulamadığını ifade ettiler, bölgeyi terk etme çağrısında bulundular.

Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’nde başlayan yangın, Aşağı Mazı köyünün ardından Çökertme Mahallesi'ne sıçradı. Şiddetini artıran alevler nedeniyle Çökertme koyu boşaltıldı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler Çökertme Mahallesi'ni kapladı. Yetkililer tarafından orman yollarındaki tehlike nedeniyle köye girişler yasaklandı. Görev yapan zabıta ekipleri, yolu trafiğine kapattı.

voyage otel

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının Çökertme'ye ulaştığını söyleyerek bölgenin tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Tokat, daha önceki paylaşımında ise yangının bölgeye ilerlediğini, hava desteği beklediklerini belirtmişti. 

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle: "Ne yazık ki tüm çabalarımıza rağmen Çökertme yanıyor. Saat oldu ne helikopter var ne uçak… Yol kapanıyor derhal Çökertme’yi terk edin…"

 

'NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK'


 Mazı- Çökertme yolunda video paylaşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise , "Artık ne yapacağımızı şaşırdık, bölge cayır cayır yanıyor, bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak. Ağaçları, ormanları koruyamıyoruz" dedi. Öte yandan, Başkan Aras alevler nedeniyle bölgenin tehlikeli olduğunu ifade ederek, "Bir an önce gidelim, çıkalım buradan" dedi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Mazı-Çökertme arasında Twitter'dan yaptığı yayında yanan yamaçları işaret ederek "Artık ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.