• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 03 Mart 2022 19:04

Milas’ta gıda ve tarım fuarı açıldı

Milas’ta gıda ve tarım fuarı açıldı
Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat "Milas zeytin ve zeytinyağı markamız 19 yıl önce 6 iken bugün bu sayı 80'ne yükseldi. Milas zeytini ve zeytinyağı dünya markası oldu" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde TARİŞ'in Balçık mevkiindeki pamuk depolarının olduğu fuar alanında gerçekleşen açılışa Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve birlik başkanları, muhtarlar, zeytin ve zeytinyağı üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarda yaklaşık 300 üretici 160 stand açtı. 3-6 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen fuarın açılışında halk oyunu gösterisinin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat törenin açılış konuşmasını yaptı.  Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

voyage otel

 

Tokat  “13 yıl önce bu farı açtığımızda heyecanlıydık, beklentilerimiz vardı, hedeflerimiz vardı ve ortak akıl ve kurumlar arası iş birliği ile belki de Milas’ta ilk ve en iyi başardığımız çalışmalardan birisi bu fuar oldu. Bu fuar eğer yapılıyorsa önce TARİŞ demektir. TARİŞ Pamuk kooperatifimize başlangıçta burası için fuarın oluşması noktasındaki gösterdikleri anlayıştan ve destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu fuar sayesinde Milas tarımına çok önemli hizmetler verildi” ifadelerini kullandı.

 

 

ZEYTİNYAĞI MARKA SAYIMIZ 80’E ULAŞTI

 

Tokat açıklamasının devamında ise başta zeytincilik olmak üzere birçok tarımsal faaliyette Milas’ta önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek “Bu fuarda sunulan teknoloji, bilgi ve deneyim, üreticilerimizin elde ettikleri makineler ve bilgiler tarıma daha farklı bakmamıza üretimde kaliteyi hedeflememize, pazarlama ve tanıtma noktasında başka şeyler yapma konusunda ip uçları verdi. Bu sayede de 2009’larda 6 tane olan zeytinyağı markamız şu anda 80 küsur markaya ulaştı. Önce ulusal coğrafi işaret aldı. Sonra AB coğrafi işaretini aldı. Şu anda Türkiye’nin coğrafi işaret almış tek zeytinyağı Milas zeytinyağı. Milas’ın fuarlarla anılan bir kent haline gelmesi bunun daha da ilerleterek devam ettirilmesi bizim arzumuzdur. Milas Belediye Başkanı olarak, bu fuar noktasında başlangıçtan beri belki de en hassas ve en öz verili yaklaşan arkadaşlarınızdan biriyiz. Milas Belediyesi olarak ve şahsım olarak bu fuarın başarılı olması için çok çalıştık. Amacımız Milas tarımına hizmet etmektir” dedi.