• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Ocak 2023 12:41

Metruk bina 25 bin kitaplı kütühaneye dönüştü

Metruk bina 25 bin kitaplı kütühaneye dönüştü
Metruk durumunda olan bina muhtarlığın başlatmış olduğu çalışma sonucu 25 bin kitaplık kapasiteli bir kütüphaneye dönüştü. Hizmete açılan kütüphane, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

2021 yılında Bodrum Belediyesi tarafından tahsis edilen metruk bina, Yalıkavak Muhtarlığı, vatandaşlar ve belediye ekiplerinin destekleriyle kütüphaneye dönüştürüldü. Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar'ın girimleri sonuçında başaltılan çalışmalar neticesinde oluşturulan kütüphane kullanıma açıldı.

voyage otel

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Muhtar Ali Çınar, özellikle öğrencilerin hiç boş bırakmadığı kütüphanenin okullar kapalı olduğunda da çeşitli kurslara ev sahipliği yaptığını söyledi.Bir çok yerden destek aldıklarını belirten Çınar, “Gelen bağışlarla biz kendi kütüphanemizi doldurduk, 25 bin kitaba ulaştık. Fazla gelen kitapları da çevre illerden yeni açılan kütüphanelere destekte bulunuyoruz. Aydın Çine’deki yeni açılan bir kütüphanemize, Turgutreis’teki yeni açılan bir kütüphanemize, Çanakkale’de, Ordu Aybastı’da yeni açılan bir kütüphaneye destekte bulunduk. Yalıkavak’a güzel bir kütüphane kazandırdık. İyi ki açmışız burayı diyoruz. Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Yalıkavak Muhtarlığı Halk Kütüphanesi çalışanı Akile Yapıcı ise günde 150 civarı öğrencinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini belirtti.