• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 01 Haziran 2020 12:31

 Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!

 Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!
Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Uyarı yapılan bölgelerin hava sıcaklığında önemli değişiklik beklenmezken yağışın küçük çaplı dolu şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

Yaz aylarına geçtiğimiz bu günlerde Meteoroloji’den sağanak yağış uyarıları gelmeye başladı. Yapılan son değerlendirmelere göre birçok bölgeden günün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yağışların; öğleden sonra Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

voyage otel

METEOROLOJİ YAĞIŞ İÇİN UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer küçük çaplı dolu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

 

Bugün 25 derece civarında ölçülen hava sıcaklığının önümüzdeki haftada da en yüksek değerlerinin 19 derece ile 25 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Gece ise hava sıcaklığı 9 dereceye kadar düşecek. Pazartesi gününden perşembe gününe kadar bölgede zaman zaman sağanak geçişleri de bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri 21 ve 19 derece olması beklenen en yüksek hava sıcaklığı, Çarşamba 21, Perşembe 22, Cuma günü ise 25 derece ölçülecek.