• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 21 Kasım 2020 16:48 Haber Girişi : 21 Kasım 2020 16:50

Mete'den Büyükşehir'e Klip tepkisi!

Mete'den Büyükşehir'e Klip tepkisi!
Muğla görüntüleri ile hazırlanan video kliple yapılan vatandaşlara nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmaları çağrısına AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Milas ve Menteşe Belediye Başkanlarının yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de yerleşik nüfusun dışında kış aylarını Muğla'da geçiren vatandaşlara nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmaları çağrısı yaptı. 

voyage otel

Muğla görüntüleri ile hazırlanan video kliple yapılan bu çağrıya, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den tepki geldi. Mete, partisinin il başkanlığının sosyal medya hesabından "MuğlaAltıdan Büyüktür" etiketiyle yaptığı açıklamada, Gürün’ün ‘İkametgahınızı da alın gelin’ çağrısının belediyelere İller Bankası üzerinden gelecek kaynak amacıyla yapılmış olmasını eleştirdi. Kadem açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Bunda ne varmış. Gayet doğal bir şey diyebilirsiniz. Ama aynı belediye başkanı bundan 6 ay evvel turizm sezonu başladığında yavaş yavaş hareketlenmeler başladığında ulusal kanallara çıkarak, ‘Muğla’ya gelmeyin. Pandemi var. Muğla’daki sağlık hizmetleri yeterli değildir’ diyen açıklamalar yaptı. Hatta ‘Muğla’ya giriş pasaportla olsun’ diye bir dahiyane fikir de ortaya attı. 6 ay evvel Muğla’ya girişin sorunlu olduğunu söyleyen belediye başkanımız acaba pandeminin bittiğini mi zannediyor? Aradaki fark ne? Ben düşündüm. Şöyle bir kanıya vardım. 6 ay evvel Muğla’ya gelecek, yani Muğla’da otellerde konaklayacak, restoranlarda yemek yiyecek, kuaföründe, berberinde tıraş olacak, minibüsünde seyahat edecek olanlar, paralarını Muğla’daki esnaflara vereceklerdi. Ama şimdi ikametgahını alıp gelenler parasını belediyeye verecek. Nasıl mı? İller Bankası nüfusa göre ödeme yaptığı için gelecek olanların getirmiş olduğu rant, sadece belediye başkanını ilgilendiriyor. Yani esnafa para kazandıracakken pandemi var, belediyeye para gelecekse sıkıntı yok.”

 

“MUĞLA ALTIDAN BÜYÜKTÜR”

 

Mete, CHP’li belediyelerde işi olan vatandaşların, eğer ikametgahları Muğla’da değil ise 'önce ikametgahınızı alın gelin' şeklinde bir direnişle karşılaştıklarını iddia ederek sürdürdüğü açıklamasında hazırlanan klipte sadece CHP'li başkanların bulunmasına dikkat çekerek şöyle konuştu;

"6 tane belediye başkanıyla kurduğunuz bir aile var da bizim haberimiz mi yok. Sizin kimlerle aile olduğunuzu biliyorduk da bu tanıtım filmi biraz daha malumun ilanı olmuş. Unutmayın ki Muğla 6’dan büyüktür. Bu güzel bir gelişme. Bizim böyle bir aile anlayışımız asla olmadı. 19 yıldır iktidarda olan partimiz hükümetimiz hiçbir ayrım yapmadan CHP’nin Bodrum Belediyesi’ne de DSİ ile suyu getiren bizim hükümetimiz, Fethiye’deki arıtmayı da yapacak olan Turizm Bakanlığı marifetiyle bizim hükümetimiz. Biz hizmetlerimizde hangi ilçede hangi siyasi partinin olduğuna asla dikkat etmedik. Bütün ilçelerimize ayrım yapmaksızın hizmet götürmeye devam ettik. İnanıyorum ki 2019 yerel seçimlerinde Muğla’nın 13 ilçesinin 7’sini bu yönetim anlayışından kurtaran saygıdeğer Muğlalılar ilk seçimde de Muğla’nın tüm ilçelerini bu yönetim anlayışından kurtaracaklardır.”