• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 16 Mart 2024 16:02

Mera alanına GES'e CHP'den tepki eylemi

Mera alanına GES'e CHP'den tepki eylemi
Dereköy Mahallesi GES projesi, CHP Bodrum İlçe Örgütü ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci katılımıyla protesto edildi

Proje ile ilgili bugün CHP’lilerden tepki eylemi geldi. İlçe Başkanı Tuna Işın, Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci ile partililer, bugün sabah saatlerinde GES’in yapılmak istendiği Kavakderesi mevkisinde açıklama yaptı. 

voyage otel

 

 "Projenin yerine karşıyız"

 

 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın konuşmasında "Bodrum’un tek merası adeta bir GES mezarlığına dönüştürülmek üzere. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi yine yalanlarla dolu bir ÇED dosyası ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle koruma altında olan, bölgemizin en önemli karbon yutak alanlarından biri olan ve onlarca ailenin geçim kaynağını sağlayan Dereköy’ün son doğal meralarından biri sözde “yeşil enerji” yalanları ile yok edilmek isteniyor." dedi. Konuşmasının devamında Milas Akbelen'de 190 parselin Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kamulaştırılıp sonrasında kararın iptali ile ilgili konuşan Işın "Bütün sivil toplum örgütleri, Akbelen halkı, bütün profesörler, bilim insanları, orada yapılan katliama karşı çıktılar ama hiçbiri dikkate alınmadı. Sadece bir kişi dikkate alındı. Hani beyefendi diyordu ya, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye. Muğla’nın nüfusu 1 milyon 60 bin. Demek ki Sayın Aydın Ayaydın, 1 milyon 60 binden daha değerli, daha nitelikli bir insan ki 1 milyon 60 bin insanın sözü dinlenmiyor, Aydın Ayaydın ‘bu olacak’ dediği zaman oluyor, ‘bu olmayacak’ dediği zaman olmuyor. İktidarın zaten buraya yaklaşımı bu.”