• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2023 13:51

Memurlardan ek zam eylemi “Bu maaşla ancak mezara giderim”

Memurlardan ek zam eylemi “Bu maaşla ancak mezara giderim”
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün basın açıklaması ve eylem yapan Muğlalı memurlar ek zam talebinde bulundu.

Türkiye Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği tarafından bugün Bodrum Belediyesi Meydanı’nda ek zam ve maaşların iyileştirilmesi amacıyla eylem ve basın açıklaması düzenlendi.

voyage otel

 

BU MAAŞLA ANCAK MEZARA GİDERİM

 

Muğla’daki tüm ilçelerden memur temsilcilerinin katıldığı eylem ve basın açıklamasına İl temsilcilcisi Mürsel Özata ve yaklaşık 40 memur katıldı. Ellerinde “Aç Bodrum’da Yaşanmıyor Güzelim, Bodrum Bana Ben Bodrum’a Özelim, Bu Maaşla Ancak Cehenneme Giderim” dövizi ile eyleme katılanlar açıklama sırasında sık sık Ver Yetkiyi Gör Etkiyi, Susma Haykır Ek Zam Haktır, Kaşıkla  Verip Kepçeyle Alma sloganları attı.

 

BODRUMLU MEMURLAR BU ZOR KOŞULLARI İLİKLERİNE KADAR HİSSETMEKTEDİRLER

 

İl Temsilcisi Özata basın açıklaması ve eylemi Bodrum Belediye Meydanı’nda yapmalarının en büyük nedeninin tüm Türkiye hayat pahalılığından olumsuz etkilenirken özellikle Bodrumdaki kamu çalışanları bu zor ve sürdürülebilir olmayan durumu iliklerine kadar hissetmektedirler diyerek başladığı konuşmasında “ Zira Bodrumda en düşük ev kirası 8-10 binden başlamaktadır. Kamu çalışanı eşi de çalışsa dahi Bodrumdan bir ev almayı bırakın hayalini bile kuramaz durumdadır. Coğrafi olarak yarımada özelliği taşıması nedeniyle ulaşım hem zor hem de çok pahalıdır. Kurumsal mağazaların burada olması, hizmet sektörünün gelişmesi, istihdam ve fiyat politikasını fahiş bir şekilde etkilemiştir. Sanki Bodrum, Muğla’nın değil de İstanbul’un bir ilçesi hatta Nişantaşı gibi elit bir ilçesi gibi bir hayat pahalılığı söz konusudur. Bu nedenle Bodrum tüm ilçe olarak zorunlu hizmet bölgesine dâhil edilerek tüm kamu çalışanlarına zorunlu hizmet tazminatı ödenmelidir” ifadelerini kullandı

 

CUMHURBAŞKANIMIZDAN BİR JEST BEKLİYORUZ, MEMURLAR MUM GİBİ ERİMEYE DEVAM EDİYOR

 

Özata açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir jest beklediklerini belirterek “Cumhurbaşkanımızdan kamu çalışanları için bir jest bekliyoruz. Nasıl yetkisini kullanarak yeniden değerlendirme oranını MTV düşürdüyse memur maaş artışlarını da yetkisini kullanarak aynı oranda bir kez daha yükseltmesini bekliyoruz. Çünkü  bu şartlar altında 2023’de memura gerçek anlamda ek zam yapılmazsa hem memur maaşları hem de memurlar mum gibi erimeye devam edecektir” dedi.

 

TALEPLERİMİZ MAKULDUR İSTENİRSE KARŞILANABİLİR

 

Özata açıklamasının sonunda ise Sayın Cumhurbaşkanımızın “Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünün gerçekleşmesini beklediklerini belirterek “Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz. Taleplerimiz, makuldür ve istenirse karşılanabilir. Mücadelemiz, başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk Milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşaması içindir. Kamu çalışanları, Hükümetten yüzlerini güldürecek, adil ve hakkaniyetli bir artış beklemektedir” dedi. Özata’nın açıklamasının sonrasında memurlar alkışlarla eylem ve etkinliği sona erdirdi.