• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 17:09

Mehmet Öztürk: Pandemi sonrası 2. Konutta ilgi artacak

Mehmet Öztürk: Pandemi sonrası 2. Konutta ilgi artacak
Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, Pandemi süreci ve sonrası inşaat sektörünün gelişimini değerlendirdi. İnsanların konut tercihinin değiştiğine belirten Öztürk, ikinci konut almak isteyenler içinde fırsat uyarısı yaptı

Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk,  Pandemi süreci ve sonrası inşaat sektörünün gelişimini değerlendirdi.

voyage otel

 

Öztürk, pandemi nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de daralmanın olduğunu dikkat çekti.  Önceliklerinin insan sağlığı olduğunu belirten Öztürk, “Ekonomik krizin etkilediği ülkemizde tam tüm sektörler çıkış yoluna girmişken, Dünyayı etkileyen Pandemi ile gıda ve konut sektörü harici daralma yaşandı, genel hayatta artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını artık hepimiz biliyoruz, bizim sektörümüz ile ilgili yansımaları, en önce çalışan sağlığı ile ilgili tedbirler ve sıkıntılarla yaşıyoruz, ama bir şekilde de sektörümüzdeki insanlarında hayatlarını idameleri için işlerine devam etmeleri gerekiyor, elimizden gelen önlemleri alarak istihdama ve yatırımlara devam etmek zorundayız “ dedi.

 

ÖZTÜRK: KONUT TERCİHİ DEĞİŞTİ


Öztürk, pandemi sürecinde insanların konut tercihleri değiştiğini ifade ederek, “Pandemiz sürecinde Konut talep arzı ve şeklide değişti, şimdiye kadar sosyal alanlı spor fitness salonlu, havuzlu cafeli siteler inşaa ederken, şimdiki talepler üzere daha az yoğunluklu hatta mümkünse müstakil konutlara yönelim başladı, bizde bu yüzden pandemi ve bundan sonra şekillenen ihtiyaçlara göre Bodrum da 580, Ayvalık’ta 220 dairelik, daha temiz havada, şehrin karmaşasından ve kalabalıktan uzak projeler yapmaya başladık, İnşaat maliyetlerinin 3 misli artmasından dolayı artan konut fiyatları yüzünden, herkes alabilsin diye, ufak metrekareli ama kullanışlı projeler hayata geçiriyoruz, çünkü konut büyüdükçe fiyatı ulaşılmaz oluyor" diye konuştu.

 


ÖZTÜRK: PANDEMİ SONRASI 2. KONUTTA İLGİ ARTACAK

 

Pandemi sonrası 2. konut tercihlerinde patlama yaşanacağına ve maliyetler nedeniyle konutlarda artış olacağına dikkat çeken Öztürk,  2. konut almak isteyenlere seslenerek,  "Dikkat etmek istediğim bir konu, Aşı çalışmaları başarıyla uygulanmaya başladığı an borsa endeksleri tavan yapacağından moral ile faizler aşağıya seyredip, konuta 2. bir hücum başlayacağından, maliyetlerinden artmasından, daire fiyatlarında daha da yükselme olacak, talebi olanlar şimdiden almalı, faizlerin düşmesini bekleyenler her zaman faizler düşünce fiyatların artmasıyla daha pahalıya konut sahibi oluyor, Bir an önce Pandeminin ve ekonomik etkilerinin geçip Normal hayata dönmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.