• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 12 Kasım 2022 18:39

Mazı yanan ormana fidan diktiler!

Mazı yanan ormana fidan diktiler!
fidan dikme etkinliğine yüzlerce öğrenci, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, gönüllü fidan dikme seferberliğine katıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yanan ormanlara 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde bin 600 fidan toprakla buluştu.  Bodrum'da 2020 yılından Mazı Mahallesi'ndeki yanan ormanların bulunduğu bölge temizlenerek bin 600 adet badem, zakkum, mavi servi, kara servi, ceviz, harnup, defne fideleri dikildi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar başta olmak üzere Bodrum Belediyesi yetkilileri, yüzlerce öğrenci ve gönüllüler fidanları toprakla buluşturdu.

voyage otel

 

 

Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ümmühan Yurt ve diğer Kurum ve Kuruluşların yetkilileri dikim alanına gelen öğrenciler ile sohbet edip fidan dikti. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, etkinlikte yaptığı konuşmada "Tüm kamu kurum kuruluşlarımız, okullarımız, gönüllüler burada el ele bin 600 adet badem, zakkum, mavi servi, kara servi, ceviz, harnup, defne fideleri diktik. Amacımız orman yangınları ile mücadelenin yanı sıra yangınların çıkmaması için de önleme çalışmaları yapıp yanan alanları yeşillendirmektir" ifadelerini kullandı.