• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 02 Haziran 2021 16:43

Mavi Değişim, Projelerini Açıkladı

Mavi Değişim, Projelerini Açıkladı
Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanlığına adaylığını açıklayan Ömer Faruk Dengiz’in yönetim kurulu ile birlikte başlattığı “Mavi Değişim” hareketi projelerini açıkladı.

Haber Merkezi -  BODER’in Haziran ayında yapılması düşünülen seçimleri öncesi adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Adaaylığını açıklayan Ömer Faruk Dengiz  projelerini anlattı.

voyage otel

Eskiçeşme Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bodrium Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ömer Faruk Dengiz, “Bodrum turizmine yön veren arkadaşlarımızla bu kez elimizi taşın altına birlikte koymaya hazırlanan Mavi bir ekip olduk. Mavi Bodrum’un rengi, Mavi umudun rengi. Biz de geleceğe dair umudumuzu Mavi renkle paylaşalım istedik. Bu masada güçlü bir ekibimiz, arkamızda da bu ekibin gerçekleştireceği güçlü projelerimiz var. Bunların en başında da Bodrum Hotel Academy geliyor. Kendi binasına kavuşturmak istediğimiz BODER çatısı altında bir de mesleki eğitim ortamı yaratmak istiyoruz" dedi.

 

Bütüncül mesajlar veren Dengiz, "Bizleri bu Pandemi sürecinden güçlü ve başarılı bir şekilde çıkaracak hazırlıkları yapıyoruz. Biliyoruz ki, zaman alsa da o güzel günlerimize hep beraber geri döneceğiz. Bu toplantı vesilesiyle mevcut dönemin Başkanı Sayın Halil Özyurt ve Yönetim Kurulundaki değerli meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlardan bu önemli sorumluluğu devralıp daha da yükseğe taşımak hepimiz için bir onur olacak. Arzumuz BODER seçimlerinde kazananın Bodrum ve turizm sektörü olmasıdır. Bizimle birlikte Bodrum’a katkı sunacak bu seçimde aday olan değerli meslektaşımız Itır Köylü’ye ve aday yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum.” diye konuştu. 

 

Ömer Faruk Dengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda görev aalcak olan Bodrium Otel Genel Müdürü Yiğit Girgin ise projelerini anlattı.  Girgin, "Ev pansiyonculuğu gibi en temel başlangıç noktasından, en üst düzey uluslararası marka bilinirliliğine varan Bodrum otelcilik sektöründeki değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Amacımız; Bodrum otelciliğinin temsil gücünün sadece kendi arasında mevzuat paylaşımından öteye taşımak istiyoruz. Her ev yapanın odasını veya evinin tamamını rahatça kiralayarak hak kaybına sessiz kalmayan bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bu toplantıda sizlerle paylaşacağımız projelere önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulu üyesi adaylarımızın ismi ve projeleri eklenecek. BODER de bu dinamik ekiple Bodrum turizmi gibi hak ettiği büyüklüğe ve söz hakkına erişecektir.” ifadelerini kullandı.


 
“Yeni vizyonumuzu Bodrum ve kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyoruz.”diyerek açıklamasına devam eden Girgin, projelerini şöyle sıraladı: “İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu donanımları ve yeni bir vizyon kazandırmayı amaçladığımız ücretsiz hayat boyu eğitim programları oluşturuyoruz.

Mesleğe yeni girecek arkadaşlarımızı sektörle buluşturacak Kariyer Fuarı başta olmak üzere ihtisas fuarlarını Bodrum’a kazandıracağız.

Sektörün ilgi alanındaki kritik konularda uzman iş ortakları ile düzenleyeceğimiz eğitim ve seminerlere ücretsiz katılım olanağı sağlamaya hazırız.

Denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, vergi ve ilgili alanlarda hizmet sunan dünyanın önde gelen profesyonel danışmanlık şirketleri ile anlaşmaya hazırız.


 
Sektördeki ailelerin 16 yaş ve üzerindeki genç çocuklarına turizmi sevdirecek ve onları sektöre kazandıracak programlarıgüncel eğitimlerle özendireceğiz. 

Otellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu araç ve gereçler için uygun fiyat avantajlarının sunulması için oluşturacağımız platform fiyat istikrarını da beraberinde getirecek.

Sektöre hizmet edecek projelerimizi hayata geçirmek için oluşturacağımız Danışma Kurulumuz deneyimiyle bizlere bu süreçlerde yol gösterecek. 

Turizmin yapısı gereği birlikte ve zengin bir kadro ile yapılırsa güçlü olur. Biz de eski üyelerimizi yeniden kazanmak ve BODER’e yeni üyeler kazandırmak istiyoruz.


 
Yıllardır hizmet binası olarak kullandığımız alan temsil ihtiyacını karşılamaktan uzak kalıyor. BODER’in kendine ait öz malı olan bir bina tahsisi için gerekli çalışmayı yapacağız.

Avrupa, Ortadoğu, Rusya olmak üzere sektörde trend olan potansiyel destinasyonlara yönelik workshop ve toplantılara ev sahipliği yapılmasını sağlayacağız. 

Bölgede faaliyet gösteren işletmelerin, yerel yönetimlerin de katkısı ile konaklama sektörüne yönelik stratejik plan ve politikaların oluşturulması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Pandemi nedeniyle zor bir yıl geçirdiğimiz bu dönemde bir defaya mahsus alınabilecek olan bir kararla üyelerimize aidat muafiyeti ile katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Ankara’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yakın bir temsilcilik kurarak üyelerimizin tesisleri için sınıflandırma, yatırım, teşvik alanlarında destek olmayı planlıyoruz."