• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 13:37 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 13:40

Marmaris'te umut sezon sezonun Aralık'a sezonun uzaması 

Marmaris'te umut sezon sezonun Aralık'a sezonun uzaması 
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay; CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın daveti üzerine Marmaris esnaflarıyla görüştü, yaşanan Coronavirüs Salgınına karşı uyarılarda bulundu.

Marmaris’in Beldibi Beldesi mahallesinde; beraberinde CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’la birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan CHP Muğla Milletvekili Erbay; “İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde, bir takım hatalardan dolayı vakalarda artış var.Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. O Mart ayı itibarıyla başlayan kötü günlere geri dönmek istemiyorsak, buraya gelen misafirlerimizi tedbirlere uygun, en iyi şekilde ağırlayıp hastalık bulaşmadan gönderebilmeliyiz.” dedi.

voyage otel

 

SALGIN KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’da vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde bu yıl sezonun Kasım, Aralık aylarına kadar uzayabilme ihtimaline dikkat çekerek; “Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Risk azalırsa sezon da uzar. Vaka sayılarının arttığı bu dönemde maske takmaya, sosyal mesafemizi korumaya ve hijyen kurallarına daha fazla dikkat etmeliyiz. Pandemi olmasaydı Marmaris turizmde altın dönemini yaşayacaktı. Ame gelen haberler çok iyi. Bu şekilde tedibiri elden bırakmadan devam edersek, sezon Kasım belki de Aralık ayına kadar uzayabilir.. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Eğer kritik noktayı aşarsak İngiltere’den turist gelmez. Ruslar burayı tercih etmez. Bu nedenle pandemi kurallarına harfiyen uymalıyız.” dedi.

 

HERKESİN ORTAK EKMEĞİ TURİZM

 

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı da verdiği bilgide Pandemi sürecinde Marmaris’in 25 mahallesini karış karış dolaştıklarına dikkat çekerek; “Tüm mahallelerimizde nerede ne sıkıntı var tespit ediyor, sorunları takip edip çözümlerini sağlıyoruz. Gerek milletvekillerimiz gerekse belediyemizle birlikte, gayet uyumlu bir şekilde bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Marmaris’te herkes ekmeğini turizmden yiyor. İnşallah vaka sayısını minimumda tutarak, sezonun Aralık ayına doğru uzamasına tanık olacağız.” dedi.