• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Aralık 2021 10:12

Marmaris’te sele karşı 24 saatlik mesai

Marmaris’te sele karşı 24 saatlik mesai
Yaz mevsiminde tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris; bu kez de aşırı yağışlar sonucu oluşan su taşkınlarıyla mücadele ediyor!..

Yaz mevsiminde tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris; bu kez de aşırı yağışlar sonucu oluşan su taşkınlarıyla mücadele ediyor!..

voyage otel

Gerçekleşen aşırı yağışlar sonrası sele teslim olan Marmaris’in İçmeler Beldesi Mahallesi,  Turunç, Orhaniye, Turgut  köyü mahallelerinde yanan ormanlık alandan gelen yağmur suları nedeniyle,  yollar çamurlarla kapandı, giriş katlardaki  çok sayıda evi su bastı, eşyalar kullanılamaz hale geldi.

 

DEVLET 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
     

izinden dönerek görevine başlayan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, su baskınından etkilenen yerlerde incelemede bulunarak, ihtimal dahilinde beklenilen  aşırı yağışlara karşılık, ilgili kurumları 24 saat esasına göre görevlendirdi.
   

Marmaris Belediyesinden verilen bilgiye göre de; İlçe merkezinde metrekareye 145 kilogram, çevre mahallelerde ise 155 kilogram yağışın düştüğü Marmaris’te,  belediye ekiplerinin de ilk andan itibaren teyakkuza geçtiği öğrenildi.  Özellikle İçmeler Beldesi mahallesinde İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan Sağlık Ocağı, PTT Şubesi ve 60 evi su bastı.  İtfaiye, MUSKİ, jandarma ve polis ekipleriyle birlikte gece boyunca sıkıntılı noktalara müdahale eden belediye ekipleri; yanan tepelerden akan çamurlu su, kaya parçaları ve kesilen ağaçların tomruklarıyla kapanan yolları açmak için uğraştı. Derelere düşen ağaç tomruklarını toplayan ekipler, su basan evlerde de tahliye çalışmaları gerçekleştirdi.  Belediye ekiplerinin de yeni bir su basma olayına karşılık 24 saat esasıyla görevde olacağı bilgisi alındı.

 

Öte yandan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 4 Aralık Cumartesi gecesi başlayıp Pazar sabahına kadar aralıksız devam eden sağanak yağıştan zarar gören alanlarda ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmaları gece gündüz demeden yerinde inceliyor.