• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Eylül 2021 10:00

Marmaris’te mum ışığında kermes!

 Marmaris’te mum ışığında kermes!
Marmaris Saman İskelesindeki kermes, aydınlatma için elektrik verilmeyince sanki mum ışığındaymış gibi nostaljik görüntüler oluşturuyor.


                Başlığımıza aldanmayın, aslında ortamda mum falan yok ama Marmaris Saman İskelesindeki kermes, aydınlatma için elektrik verilmeyince sanki mum ışığındaymış gibi nostaljik görüntüler oluşturuyor.

voyage otel


                Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesince düzenlenen ve 54 standın katılımıyla başlayan kermeste katılımcı esnaflar; kendilerine aydınlatma için elektrik verilmediğinden, işlerin beklenildiği gibi olmadığını dile getirdiler. Yer sağlayıcı Marmaris Belediyesi yetkilileriyle yaptığımız görüşmede; kermeste elektrik verdiklerini ama Marmaris AYDEM’in kullanım şeklinin yasal olmadığını öne sürerek, elektrik hattını kapattığını söylediler.


                Kermeste kimi esnaflar getirdikleri aküye bağlı ampüllerle, pilli şarzlı ışıldaklarla hatta telefon fenerleriyle müşteriye ürün gösterip satış yapmaya çalışıyorlar. Sahile yakın kimi esnaflar da kendilerini şanslı kabul ederek elektriği olan teknelerden hat çekerek, işlerini yapmaya çalışıyorlar.
                Kermesin önümüzdeki haftalarda da devam edeceğine dikkat çeken esnaflar; “Belediye ve AYDEM bir araya gelsin, bu soruna çözüm bulsunlar.” dediler.