• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 24 Şubat 2024 19:12

Mandalinci Bodrum'un sorunlarını ve çözümlerini anlattı

Mandalinci Bodrum'un sorunlarını ve çözümlerini anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, basın mensuplarıyla bir araya geldi

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, Parti Meclisi üyesi Baran Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, Seçim Komisyon Başkanı Recai Seymen’le birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

voyage otel

 

 

Konuşmasına eleştirinin olmadığı yerde gelişimin de olmayacağını ifade ederek başlayan Tamer Mandalinci, basının önemine değinerek belediye başkanlığı görevine gelmesi halinde her konuda basını ve kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.  Bodrumun sorunlarının farkında olduklarını ve buna yönelik projeler hazırladıklarını aktaran Mandalinci, “Sorunalar bir günde bu hale gelmediği gibi bir günde de çözülemez. 11 bölge 56 mahallede sorunlara hakimiz. 5 yıldır Bodrum’da Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Aras Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Kendisiyle entegre çalışarak birlikte tüm mekanizmaları harekete geçirerek Bodrum’un sorunlarına, gelir geçer değil kalıcı çözüm üreten politikalar açıklayacağız” dedi. Bodrumun en önemli sorunlarına ilişkin görüşleri için su sorununun yerel ölçekte değerlendirilemeyeceğini söyleyen Mandalinci, bunun yanı sıra kanalizasyon, estetik ve trafik sorunlarının da öncelikli olduğunu kaydetti. Kanalizasyon hatlarının istenilen seviyede olmadığını kaydederek zemine 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını aktaran Mandalinci, Bodrum sokaklarında bakımsız binaların yarattığı görüntünün giderilmesine önem verdiğini kaydetti. Bodrum’da turizmin 12 ay boyunca süreceği hedefiyle hareket edeceklerini dile getiren Mandalinci, trafik sorununa ilişkin ise “Alternatif yol arayışı içine gireceğiz, bu sorunları bertaraf edemezsek, bir yerden bir yere gidiş işkence haline gelirse buraya gelen turistleri kaçırma noktasına geliriz” diye konuştu.

 

 

CHP adayı Mandalinci, bir soru üzerine hizmet üretirken siyasi parti ayrımı yapmadığını calismalarina aynı şekilde devam edeceğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü “Bodrumu ülke değeri olarak dünyaya tanıtıyorsak Bodrum’a siyaset üstü bakmak zorundayız ve Bodrum’un sorunlarının yerel ölçekte değerlendirmememiz gerekiyor. Karayolları, DSİ, devletin kurumları gereken çalışmaları yapmak zorunda ve Muğla Büyükşehir ile Bodrum Belediyeleri de takibini muntazam şekilde ssürdürmeli.Bodrum için gerekirse Cumhurbaşkanımızın kapsını aşındıracağız yapılması gerek işi anlatacağız, ‘memleket meselesi, Türkiye’nin tanıtımı için zarurettir’ diyeceğiz. Sonuca ulaştırıncaya kadar bütün kapıları çalacağız. Siyaset bir yana söz konusu Bodrum ise çözüm üretmeliyiz. Yalıkavak yolunda yapılması gerekenlerin üzerine giderek sonuca ulaştıracak çözümler üreteceğiz.”

 

 

Büyükşehir ve ilçe belediyelerin sorumluluklarının farklı olduğunu ifade eden Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı yapmasının, ilçe açısından büyük bir avantaj olduğunu, sorunlara ve aciliyetlerini bildiğini kaydetti. Meclis üyeliğinde bölgesi Turgutreis için vadettiklerinin yüzde 80-85 oranında gerçekleştirdiğini, yapabileceğinin sözünü verdiğini belirten Mandalinci, “Ahmet Aras başkanımızla iş birliğimizi bir üst seviyeye büyükşehir-ilçe belediyesi seviyesine taşıyacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Bodrum’a pozitif ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Sadece limanlarından, dükkanlarından, suyundan aldığın vergi oranında ilçeye yatırım sağlanmasını istiyoruz. İstediğimiz en başta bir hakkaniyet, Ahmet başkanımızla bu konuda hızı bir aksiyon alacağız” görüşünü aktardı.

 

 

Mandalinci doğru bir karar

 

 

Parti Meclisi üyesi Baran Bozoğlu ise Tamer Mandalinci’nin heyecanını görünce ne kadar doğru bir karar aldıklarını tekrar gördüğünü belirterek şunları söyledi “Başarının yolu bilgiden, mutlu olmaktan ve heyecanda geçer. Genel başkanımız, kadına ve gence ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor. CHP yenilenme sürecinde, Türkiye’nin umudu olmak, geleceğe taşımak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli mirasını ileri taşımak için sürecinde gençlerle kadınlara çok önem veren politikayı harekete geçirdi. Bu çeşitli dirençlerle karşılaşılabilir. Ama bugün adaylarımızın performansı adaylarımızın Türkiye’nin geleceğine nasıl damga vuracağını, 10 yıl sonra konuştuğumuzda ‘iyi ki böyle yapmışız bu kararları vermişiz, Türkiye’nin umudu olmuş’ diyeceğiz. PM üyesi olarak, genel merkezimizin, Bodrum’un sorunlarının çözümü konusuna tüm gücümüzle destek sağlayacağız. Bodrumda yapılacak çalışmalar Türkiye’ye ışık olacak sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olması gerektiğine dair örnekler sunacak. Dünyaya da çevrecilik ve doğaya saygılı çalışmaların nasıl yapıldığını gösterecek” dedi.

 

 

CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, ise aday gösterilmeyen aday adaylarına ilişkin soruya “Aday gösterilmeyen isimlere ilişkin soru üzerine ‘CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir, koltuğum ne olacak diye düşünenlerin partisi değildir. Bu yaklaşımla hiçbir arkadaşımızın küskünlüğü yoktur, kendileriyle görüşüyoruz” yanıtını verdi.