Terör örgütü PKKnın fesih kararı, Malatyada şehit ailesi tarafından "Olumlu ancak affa karşıyız" sözleriyle değerlendirildi.Türkiyede "Terörsüz Türkiye" sü
Terör örgütü PKKnın fesih kararı, Malatyada şehit ailesi tarafından "Olumlu ancak affa karşıyız" sözleriyle değerlendirildi.
Türkiyede "Terörsüz Türkiye" süreci olarak adlandırılan yeni dönemde, PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği 12. Kongresinin ardından kendini feshettiğini açıkladı. 1978 yılında Diyarbakırın Lice ilçesi Fis Köyünde Abdullah Öcalan ve beraberindekilerce kurulan örgüt, yaklaşık 47 yıllık silahlı faaliyetinin sona erdiğini duyurdu.
PKKnın fesih kararı, Kuzey Irakta sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Erkuşun Malatyadaki ailesi tarafından da değerlendirildi. 23 Eylül 2022de bölücü terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada şehit olan Erkuşun babası Niyazi Erkuş, sürece olumlu baktıklarını ancak genel affa karşı olduklarını söyledi.
Şehit babası Erkuş, "Büyük bir acı yaşadık. İnşallah bu fesih olayıyla başka çocuklar şehit olmaz ama genel af kabul etmiyoruz. Suça karışanların cezasını çekmesi lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbuldaki yemekte bizi davet etmişti, orada da bizzat söyledi: Sizin kanınızı yerde koymayacağız, suçlular cezasını çekecek dedi. Biz de onun sözüne inanıyoruz, bekliyoruz" diye konuştu.
Şehidin annesi Suna Erkuş da, "Biz de suçlu olanlar cezasını çeksin istiyoruz. Başka çocukların kanı dökülmesin, bu süreci olumlu buluyoruz. Ama af istemiyoruz. Çok annenin çocuğu genç yaşta toprağa girdi, ciğer acısını Allah kimseye vermesin. Ateş düştüğü yeri yakar, dışarıdan toz pembe gözüküyor ama biz affa karşıyız. Suçlular cezasını çeksin. Benim çocuğum 28 yaşında, 3 aylık nişanlıydı, toprağın altına gitti. Onlar da aynı acıyı çeksin. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, Suçlular cezasını çekecek dedi. Biz onun sözüne inanıyoruz" ifadelerini kullandı.