• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mart 2020 14:21

Lİ-DER: Ekonomiyi Dondurun, Virüsü Durdurun

Lİ-DER: Ekonomiyi Dondurun, Virüsü Durdurun
Liyakat ve İtibar Derneği Genel Başkanı Said Önder Albayrak koronavirüs önlemleri 'Ekonomi Dondurma Paketi' önersinde bulundu.


Liyakat ve İtibar Derneği Genel Başkanı Said Önder Albayrak koronavirüs önlemleri 'Ekonomi Dondurma Paketi' önersinde bulundu. Albayrak, "Geleceğimizi kaybetmemek ve sürecin yıkıcı etkilerini minimize etmek adına bir ay süreyle sosyal ve buna bağlı olarak ekonomik faaliyetlerin tamamının durdurulmasını teklif ediyoruz" dedi.

voyage otel


Liyakat ve İtibar Derneği Genel Başkanı Said Önder Albayrak açıklamasında, Koronavirüs nedeniyle olağanüstü ülkemizin ve dünyanın, olağanüstü dönemden geçtiğine dikkat çekti. 'Ekonomi Dondurma Paketi' önersini kamuoyuyla paylaşan Albayrak, "Geleceğimizi kaybetmemek ve sürecin yıkıcı etkilerini minimize etmek adına bir ay süreyle sosyal ve buna bağlı olarak ekonomik faaliyetlerin tamamının durdurulmasını teklif ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Liyakat ve İtibar Derneği Genel Başkanı Said Önder Albayrak'ın açıklamasının tamamı:
Liyakat ve İtibar Derneği olarak, koronavirüs nedeniyle olağanüstü zor zamanlar geçiren ülkemiz ve dünyanın, bir an evvel bugünleri atlatmasını temenni ediyoruz. Temennilerimizin yanında almamız gereken tedbirlerin de gerekliliğini ve önemini hatırlatmak istiyoruz. Bu tedbirlerin temelini ve sürecin kaderini bilindiği üzere 'Sosyal İzolasyon' oluşturuyor. 
Sosyal İzolasyon olmazsa çok kısa sürede vakalarda artış buna bağlı olarak korku ve panikle beraber kontrolsüz bir şekilde ekonomi ve sağlık sisteminin çöküşünü görmenin, ihtimal dışı bir senaryo olmadığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçek.
Bu nedenlerle, geleceğimizi kaybetmemek ve sürecin yıkıcı etkilerini minimize etmek adına bir ay süreyle sosyal ve buna bağlı olarak ekonomik faaliyetlerin tamamının durdurulmasını teklif ediyoruz.
Ülkemiz ve toplumumuza karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle, teklifimize karşın sürecin nasıl yönetebileceğine dair hazırlamış olduğumuz Ekonomi Dondurma Paketi'ni kamuoyuna sunuyoruz.

Ekonomi Dondurma Paketi
Bir ay süreyle üretim faaliyetleri dışında sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir.
Mülki amirin başkanlık yaptığı ve en az 15 kişiden oluşan kriz yönetim masası kurmalıdır.
Mülki amirlik tarafından doğrudan kriz süresince kullanılacak ve tüm hareketleri %100 şeffaflıkla dijital ortamlardan yayınlanacak bir vakıf kurularak, fon oluşturulacaktır.
Erzak – Çöp gibi ihtiyaçları karşılamak için her haneden bir kişi belirlenerek belirli saatlerde çıkışları sağlanmalıdır.
Elektrik, doğalgaz, internet, telekomünikasyon, çöp, su, kanalizasyon gibi hayatın devamını sağlayan hizmetler asgari çalışan ve mesai ile aksamadan yürütülecek şekilde düzenlenmelidir.
Her haneye gerekli erzak kolileri tesis edilmelidir.
Taşra teşkilatları ve gerekli taşımacılık ihtiyaçları için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili organizasyonları mülki amirler tarafından görevlendirilmelidir.
Isınma ihtiyacı için gereken yerlerde odun, kömür dağıtımı yapılmalıdır.
Hane başına ( yasak süresince ) insanı koşulları sağlayacak miktarda elektrik, su, doğalgaz limitleri belirlenerek bu bedeller  hibe edilmelidir.
Vergi ve ceza ödemeleri faiz olmaksızın ötelenmelidir.
Maaş ve kira ödemelerinin tamamı dondurulmalıdır.
İcra, çek – senet ve kredi gibi işlemler yasak süresince ertelenmeli ve bu süreç boyunca faizsiz olarak ödeme takviminin üzerine yasak süresi eklenerek işletilmelidir.
Kanuni borçlardan doğan yükümlülüklere yasak süresi ek süre olarak tanınmalıdır.
İki hafta süreyle fabrikalara siparişlerini tamamlamaları ve tedbirlerini almaları için süre verilerek bu iki haftanın sonunda 1+1 hafta faaliyet kısıtlaması getirilmelidir.
Günlük ve yevmiye ile çalışanlar, kayıt dışı istihdam göz önüne alınarak istisnasız her Türk vatandaşına 500TL nakdi yardım yapılmalıdır.
ATM’lerden nakit çekim işlemleri durdurulmalıdır.
SGK ve GSS Ödemeleri durdurulmalıdır.
İstisnasız her Türk vatandaşı GSS kapsamına alınmalıdır.
Kamu dairelerinde faaliyet durdurulmalıdır.
TBMM faaliyetleri durdurularak bu döneme ait TBMM bütçesi ve harcamaları fona aktarılmalıdır.

Kamu personellerinden asker, sağlık, polis ve kriz süresince görevlendirilmiş personel dışında tüm personelin maaşının ¾’ü kesilerek kriz fonuna aktarılmalıdır.
Emeklilerin bu sürede tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalı ve maaşları fona aktarılmalıdır.
Milletvekili ve bakanların maaşlarının tamamı kriz fonuna aktarılmalıdır.
Ekmek üretiminin devamı için ilçelerde belirlenecek fırınlar kar etmeksizin çalıştırılmalıdır.
Tarım ve hayvancılık faaliyetleri sıkı tedbirlerle eksiksiz yürütülmelidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.