KUTSANAN ERKEKLİK DIŞLANAN KADIN

  • Nevavprestij

 

                KUTSANAN ERKEKLİK; DIŞLANAN KADIN

 

Kadın denilince aklınıza ne geliyor? Sizin aklınıza ne geliyor bilemem ama benim aklıma, öldürülen, tecavüz edilen, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken başkaları tarafından yoluna taş koyulan kadınlar geliyor. Kocaları tarafından ezilen, dayak yiyen, her türlü hakları elinden alınan, sadece seks objesi olarak görülen kadınlar geliyor. Yobaz toplumun gözünden ki kadın profili; evlen, çocuk yap, çocuklara bak, kocana bak, ev işleri yap, yemek yap, kocanın gönlünü hoş tut. Ataerkil toplum olarak kadının değeri hiçbir zaman tam anlamıyla anlaşılamadı. Tabi bu söylediklerimin dışında düşünen insanlarda var, ama azınlıkta. Okumuş kendini geliştirmiş, kendi haklarının farkında olan kadınlarımız da var. Kadının mevkisi konumu ne olursa olsun kadın olduğu için bir çok zorlukla karşılıyor. İyi bir yere gelmişse cahil kimselerin düşüncesine göre; kim bilir nasıl geldi oraya, kim bilir kim onu o yere getirmiştir diye düşünür. Çünkü onlara göre kadın eksiktir, güçsüzdür tek başına bir şey yapamaz. Mutlaka onun arkasında bir erkek vardır. Çok kabaca olacak ama; belki de bir erkeğin metresi olup o mevkiye gelmiştir diye düşünenler de az değil.

Bazı kadınların dramı doğar doğmaz başlar, boşuna demiyorlar; coğrafya kaderdir. Erkek çocukların kutsandığı bir toplumda kız çocuğu olarak doğmak hayata bir adım geriden başlamak demektir. Kız çocuklarını ayıplarla büyütenler, erkek çocuklarını küçük tanrı olarak büyütüyor. Her şeyi kendi hak olarak gördüğü için bir kadına ne yaparsa yapsın kendine hak olarak görür. Ona göre kadınlar ona hizmet etmek için dünyaya gelmiştir. Çünkü erkek çocukları kutsayarak büyüten aileler ona öyle söyler. Çocuğunu sünnet eder sanki ona vahiy inmiş gibi bir edayla düğün yaparlar. Kızlar sana kurban olsun deyip, kızları bir et parçasına kurban ederler. Erkek çocuklarını bulunmaz hint kumaşı muamelesiyle büyütür ama sadece büyütür yetiştirmez. Yetiştirmekle büyütmek ayrı şeyler. Böyle yaparak kadınları hor gören, ezen, değersizleştiren bir “yüce erkek” neslini türettiler. Erkek yapar kadın yapamaz konusuna değinmiyorum bile! Namus denince akla sadece kadınlar geliyor. Küçük kız çocukları, annelerin “aman kızım namusunu koru” öğütleriyle büyütülüyor. Çünkü erkeklerin namusu yok değil mi? Kadına nasıl davranmasını bilmeyenler sözde erkeklikleriyle övünürler. Kadın olmadan ocağın altını yakamayan erkekler, kadının canını yakmakla tehtid ediyor gerçekten gülünç. Bir kadın tarafından dünyaya getirilip, kadına çöpmüş gibi davranmak zeka yoksunluğu değil de nedir? Annesi ya da karısı olmadan donunu bulamayacak kadar aciz olan erkekler kalkmış kadını ötekileştiriyor. Kıçındaki donu bile kadın sana veriyorsa, oturup haddini bileceksin. Bir erkeğin bir kadına davranışı onun kişiliğinin kalitesini gösterir.

 

Kadın isterse diye bir cümle var. Kadın isterse yapamayacağı şey yok, bir damarına basmaya görün yüz tane erkeği cebinden çıkarır. Derdinize derman olur. Size eş olur, anne olur. Merhametiyle sizi sarıp sarmalar. Kadın isterse gelebileceği en üst mevkiyede gelir önüne çıkan tüm engellere rağmen. En iyi arkadaşta olur, en iyi dostta yeter ki onu kadın olduğu için küçük görmeyin. Cinsiyet ayrımı yapmakta ırk ayrımı yapmak kadar cahilce bir şeydir. Erkek yapabiliyorsa kadında yapabilir. Erkeklerin çift beyni yok nasıl olsa. Kadınların güven içinde yaşadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya yaratalım. Bu zor değil. Kadın erkek ayrımı yapmadan birbirimize saygı ve sevgi gösterelim. Daha yaşanılır bir dünya için..

KÜÇÜK BİR NOT; BU ANLATIKLARIM TÜM ERKEKLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL. KADINA OLMASI GEREKTİĞİ DAVRANANLAR DA VAR.

  • Phonetix otel
Etiketler : kadın erkek