• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ekim 2022 10:27

Kuşadası Belediyesi'ndeki mıcır ihalesi nedeniyle 6 kişi tutuklandı

Kuşadası Belediyesi'ndeki mıcır ihalesi nedeniyle 6 kişi tutuklandı
Kuşadası Belediyesi'nin geçen yıl yaptığı mıcır ihalesine, fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiasıyla açılan inceleme sonucu üç gün önce gözaltına alınan sekiz kişiden altısı tutuklandı.

 Aydın'ın Kuşadası Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan 750 bin tonluk mıcır ihalesine 'fesat karıştırma' ve 'rüşvet' iddialarıyla İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından inceleme başlatılmıştı.

voyage otel

 


İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından yürütülen inceleme kapsamında belediye personellerinden Fen İşleri Müdür Vekili Fatma Çanakçı, Murat Arabacı, Kartal Kara, Kaan Çavdar, D.Ş. ve E.T., açığa alınmıştı.

 

Mıcır ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak mülkiye müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda geçtiğimiz aylarda görevden uzaklaştırılan Fen İşleri Müdür Vekili F. Ç., yardımcısı Ö. Ö. ile belediye çalışanları M. A., K. K., E. T., K. C., D. Ş. ile ihaleyi kazanan firmanın sahipleri T. B. ile Z. B. 3 gün önce gözaltına alınmışlardı.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yaptı. Emniyet Müdürlüğü'nde üç gün boyunca sorgulanan şüpheliler, 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik', 'rüşvet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

 

Savcı tarafından ifadeleri alınan sekiz şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Fen İşleri Müdür Vekili Fatma Çanakçı ile belediye çalışanları Murat Arabacı, Kartal Kara ve Kaan Çavdar ile ihaleyi kazanan firmanın sahipleri Turan Bağı ve Zana Bağı'nın tutuklanmasına karar verdi. Belediye çalışanlarından E.T. adli kontrol şartıyla, D.Ş. ise serbest kaldı.