• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 18 Temmuz 2020 14:58 Haber Girişi : 18 Temmuz 2020 15:10

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? İşte cevabı!

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? İşte cevabı!
Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? sorusuna cevap geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’nda seyahat kısıtlaması veya sokağa çıkma yasağı olmayacağını  açıkladı. 

Abdülkadir Selvi'ye konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’na yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini söyledi. Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade etti.

voyage otel

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağın ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanmasının kesinlikle düşünülmediğini söyleyen Oktay, kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını ifade etti, koronavirüs öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini söyledi. Oktay “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek” dedi