• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 22 Şubat 2022 14:52

Kulis: Açık havada maske zorunluluğu kaldırılacak, 65 yaş üstü için yeni uygulamalar geliyor

Kulis: Açık havada maske zorunluluğu kaldırılacak, 65 yaş üstü için yeni uygulamalar geliyor
Koronavirüs vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ederken kulislere göre Türkiye’de aşamalı olarak mecburi uygulamalar kaldırılacak.

Omicron fırtınası sürerken salgında tablo da giderek ağırlaşıyor. Uzmanlar ısrarla Sağlık Bakanlığı’na “Omicron’u hafife alma, önlem al!” çağrısı yaparken, vaka ve ölüm sayıları her gün artmaya devam ederken kulislere göre; mart ayıyla birlikte yeni bir döneme girilmesi, açık alanlarda maske ve mesafe kuralının kaldırılması bekleniyor. Ölüm oranı yüksek olan 65 yaş üstü grup için ise yeni uygulamalara gidileceği belirtiliyor.

voyage otel

 

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Türkiye’de önümüzdeki süreçte vakalardaki düşüşe bağlı olarak aşamalı olarak normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. Buna göre, açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.


 
Şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda ise maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor.

Salgınla ilgili yapılan değerlendirme toplantılarında “Bundan sonra risk gruplarını ve 65 yaş üstünü önemseyen ve önceleyen bir politika izlenerek, diğer bütün alanlarda normale dönüş planlanacak. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bizde de rahat bir döneme geçilecek. Burada üzerine gidilmekten vazgeçilmeyecek tek konu, 65 yaş üstü eksik aşılılar, aşısızlar ve risk gruplarıdır” görüşü dile getirildi. Uzmanlara göre mevcut önlemler bahar aylarına kadar devam ederse problem büyük ölçüde aşılmış olacak.

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM


Sağlık Bakanlığı verilerine göre; son 24 saatte 461 bin 513 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapıldı, 85 bin 26 kişinin testi pozitif çıktı, 268 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Covid-19 verilerini şu notla paylaştı:


 
"Variola virüsünün neden olduğu Çiçek Hastalığı gibi birçok hastalık aşıyla ortadan kalktı. Başka pek çok bulaşıcı hastalıksa aşılar sayesinde önlenip, yayılımları engellenebiliyor. Biz de aşı ve zayıf varyant avantajıyla Covid-19’a karşı artık güçlüyüz. Aşılarınızı yaptırın."