• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Nisan 2021 11:20

Kripto para dolandırıcılığında 62 kişi adliyeye sevkedildi

Kripto para dolandırıcılığında 62 kişi adliyeye sevkedildi
Yatırımcının 2 milyar dolar dolandırıldığı iddiası ile ilgili kripto para borsası Thodex ile ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 70 kişiden 62'si adliyeye sevk edildi.

Haber Merkezi -  Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'in yatırımcıyı 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Bu çerçevede ilk olarak şirketin Kadıköy'deki binasında arama yapılmış, çok sayıda dijital materyale el konulmuş ve ilk etapta 62 kişi gözaltına alınmıştı. Şirket çalışanlarına yönelik gözaltılar sürerken, Faruk Fatih  Özer'in kardeşleri Serap Özer ile Güven Özer de gözaltına alınmıştı. Dün de bir kişinin gözaltına alınmasıyla birlikte gözaltı sayısı 70'e çıkmıştı.

voyage otel

Gözaltındaki 70 kişiden 62'sinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak bu sabah adliyeye sevk edildi. 8 kişinin adliyedeki işlemleri sürdüğü bildirildi.

Bu arada Arnavutluk'a kaçtığı belirlenen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 8 kişiyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.