• Nevavprestij
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 15 Temmuz 2020 15:55 Haber Girişi : 15 Temmuz 2020 16:06

Koronavirüse bir de bu açıdan bakın! Yiyecek içecek israfı sıfıra düştü!

Koronavirüse bir de bu açıdan bakın! Yiyecek içecek israfı sıfıra düştü!
Korona virüs (Covid-19)  kapsamında alınan önlemler gıda israfın önüne geçti.  Özellikle açık büfeli işletmeerde bu oran sıfıra kadar düştü.

Tatil bölgelerindeki otellerde yıllardan bu yana tartışma konusu olan gıda israfında sevindiriçi haber geldi.  Salgın önlemleri kapsamında alınan önlemlerle açık büfe hizmeti anlayışı değişti. Yeni kurallara göre, açık büfelere cam siperlik takan oteller bu şekilde hizmet veriyor.  Yiyeceklerini aşçılardan isteyen turistler yiyecekleri kadar yemek alıyor. Açık büfelerde en çok israf edilen ekmek ise tamamen sıfıra düşmüş durumda.

voyage otel

 

Rixos Premium Bodrum Oteli yiyecek içecek Müdürü İsmail Yelpaze salgına karşı çok ciddi önlemler aldıklarını belirtti. İHA'ya konuşan Yelpaze, İsrafın azaldığını ifade ederek “Genel olarak bir israf şu anda söz konusu değil. Bizim yemeklerimiz o kadar lezzetli ki önlemlerin bu duruma bir katkısı olmuştur ama yemek tabaklarına baktığımızda öyle bir yemek artığı görülmüyor. Yemek yenilen tabaklara baktığımızda Allaha şükür bir israf söz konusu değil” dedi.