• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 18 Mart 2020 17:57

Koronavirüs tehdidinin ardından marketlerden en çok ne alınıyor?

Koronavirüs tehdidinin ardından marketlerden en çok ne alınıyor?
Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamasının ardından vatandaşlar marketlere akın etmeye başladı. Peki salgın sonrası vatandaşlar en çok ne satın alıyor?

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, hızlı tüketim malzemeleri satışlarında normalin 15 katı talep oluştuğunu belirterek, “Böyle bir pandemi haline gelmiş bir virüs salgınının ‘iyi’ olarak etkileyeceği hiç bir sektör yoktur. Anlık talep dalgalanmalarını en iyi şekilde sektör olarak karşılamaya çalışacağız.” dedi.

voyage otel

EN ÇOK SATIN ALINAN ÜRÜNLER NELER?

Ekmekçi, şu an en fazla talep gören ürünler hakkında ise, “Tüketiciler böyle dönemlerde virüs ile direkt ilintili olmayan ürünlere de yönelebiliyorlar. En kolay alınabilecek ve stoklanacak ürünlerde (düşünmeden alınan ürünler) talep zirve yapabiliyor. Şu anda çay satışları zirve yapmış durumda, normalin 5 katı çay alınıyor. Arkasından tuvalet kağıdı satışları geliyor. Burada da talep normalin 3 katı. Çay satışlarındaki artışın, özellikle sıcak içecekler ile boğaza yapışabilecek virüsün olası önlenebileceği söylentisi ile ilgili olduğunu varsayıyorum.” açıklamasında bulundu.