• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 07 Aralık 2023 16:09

Köroğlu, Parti Disiplini Ve Terbiyesine Dikkat Çekti

 Köroğlu, Parti Disiplini Ve Terbiyesine Dikkat Çekti
Can Atalay’ın odasını ziyaretinin ardından Erkan Baş’ı da ziyaret eden Köroğlu, iktidarın anti demokratik uygulamalarının anayasal düzeni açıkça tehdit eder halde olduğunu dile getirerek Atalay konusundaki hassasiyetlerini ve üzüntülerini paylaştı.

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Emre Köroğlu, adaylık çalışmaları kapsamında Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

voyage otel

 

Köroğlu, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretlerinde genel başkan yardımcıları ve parti sözcüsü, grup başkan vekilleri ve Muğla milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

 

“ADAYLIK AÇIKLAMASI İÇİN İLÇE ÖRGÜTÜMÜZÜN VERECEĞİ TAKVİMİ BEKLİYORUM”

 

Ankara ziyareti sonunda bir açıklama yapan Emre Köroğlu, parti disiplini ve terbiyesine dikkat çekerek şunları söyledi;

 

“Değerli Bodrumlular, sevgili Cumhuriyet Halk Partililer,

 

Bildiğiniz gibi geçen hafta içinde Bodrum Belediye başkan adaylığımı açıklamıştım.

 

CHP Bodrum İlçe Başkanlığımıza başvuru dosyamı teslim ettikten sonra parti disiplini ve terbiyesi gereği adaylık açıklamamı sizlerle daha coşkulu bir ortamda paylaşmak adına diğer aday adayı arkadaşlarım gibi ilçe başkanlığımızın bizler için planlayacağı adaylık açıklama takvimini bekliyorum. Bu arada adaylık çalışmalarım içinde ekibimizle birlikte planladığımız genel merkez ve büyük millet meclisi ziyaretlerimi tamamladım. Bu ziyaretlerde genel başkan yardımcılarımız, meclis grup başkan vekillerimiz ve Muğla milletvekillerimizle görüşme olanağı buldum. İlçe başkanlığımız ile paylaştığım aday belirleme sürecinde izlenmesi gereken yöntemler konusundaki düşüncelerimi genel merkez yöneticilerimizle de paylaştığımı buradan ifade etmek isterim.”

 

PARTİ ÜYELERİNİN İRADESİNE GÜVENİLMELİ

 

“Cumhuriyet Halk Partisi gelenekleri ve ilkeleri olan ‘Büyük Türk Devrimi’ni başarmış devrimci bir partidir.” diyerek açıklamasına devam eden Köroğlu, sözlerini şöyle tamamladı;

 

“Bu özelde, parti içinde görev alma ve yükselme temelinde aday belirleme kriteri, parti emeği ve liyakati esasına dayalı tüm üyelerimizin katılımıyla yapılacak temayül yoklaması olmalıdır.

 

Popülist sosyal ve siyasi kültürün algı yönetimi olarak birçok siyasi tarafından bir makyaj gibi kullanıldığı bir dönemde özellikle Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının parti üyelerinin iradesi ve seçmenin takdiri ile belirlenmesi gelecek adına hepimizin yüreğini umutla dolduracaktır.

 

‘Her şey Bodrum’la güzel’, sevgi ve saygılarımla.”

 

CAN ATALAY'I UNUTMADI

 

Can Atalay’ın odasını ziyaretinin ardından Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı da ziyaret eden Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Emre Köroğlu, iktidarın anti demokratik uygulamalarının anayasal düzeni açıkça tehdit eder halde olduğunu dile getirerek Atalay konusundaki hassasiyetlerini ve üzüntülerini paylaştı.

 

Emre Köroğlu’nun Ankara’da ziyaret ettiği başlıca isimler arasında Meclis Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, Ordu Milletvekili ve Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Üyesi Seyit Torun, Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Üyesi Murat Karayalçın, eğitim politikalarından sorumlu geçmiş dönem genel başkan yardımcısı Yıldırım Kaya ile Muğla Milletvekilleri Süreyya Öneş Derici ve Cumhur Uzun yer aldı.