• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 27 Ocak 2023 11:38

Kızını istismar eden babaya verilen 'beraat' kararına Yargıtay 'DUR' dedi!

Kızını istismar eden babaya verilen 'beraat' kararına Yargıtay 'DUR' dedi!
Kızını istismar eden baba Yücel Koç hakkında Adli Tıp raporlarına rağmen 'delil yetersizliği' gerekçesiyle beraat verildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın bozulmasını istedi.

Cihan Başakçıoğlu

voyage otel


İZMİR- İstanbul'da 8 yaşından itibaren kızına sistematik cinsel istismar uygulayan Yücel Koç isimli fail hakkında verilen beraat kararı Yargıtay'a taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, fail Koç hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi. 

 

Şu an 18 yaşında olan T.K., 2019 yılında annesi A.K. ve kardeşi A.K. ile birlikte evden ayrılarak babası hakkında dava açtı. Anne ve iki kızının müşteki olduğu yargılama yaklaşık iki yıl sürdü. 2021 yılının haziran ayında ise İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, istismara dair dosyaya giren Adli Tıp raporlarına rağmen “delil yetersizliği” gerekçesiyle sanık Koç'un beraatine karar verdi.


Beraat kararının ardından T.K., yaşadıklarına dair sosyal medyada paylaşım yaptı. Fail Yücel Koç’un annesi ve kardeşine de sistematik şiddet uyguladığını söyleyen T.K., failden ayrı yaşadıklarını ve failin sürekli kendilerini tehdit ettiğini aktararak, “17 yaşındayım. Bu yaşadıklarımı hak etmedim, gücüm tükeniyor. Artık kaldıramıyorum çoğu şeyi, sesime ses olun” dedi.

Bu sözler sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaparak beraat karara itiraz edeceğini belirtti. Anne ve kızlarının avukatları İslam Gezer ile Elif Büşra Berber de kararı Yargıtay'a taşıdı.

 

'HUKUKA AYKIRI'


Yargıtay 9'uncu Dairesi Yüksek Başkanlığı'na görüşünü tebliğ eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Koç hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi. Başsavcılığın tebliğnamesinde özetle şu ifadelere yer verildi;

“Cinsel istismar suçlarından dolayı verilen kararlara yönelik temyiz talepleri bakımından; mağdurelerin aşamalardaki istikrarlı beyanları, A.K.'nin mağdurelerin beyanlarını teyit eden beyanları, mağdureler ve katılan ile sanık arasında davaya konu olaylar öncesinde bu şekilde bir suç isnadına neden olacak hiçbir husumetin bulunmaması hususları nazara alındığında; sanığın üzerine atılı cinsel istismar suçlarından dolayı mahkumiyetine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde karar tesisi, hukuka aykırı görülmüştür. Mağdureler ve vekilleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilinin temyiz istemlerinin kabulüyle, temyiz edilen hükümlerin CMK'nın 302. maddesi uyarınca bozulması talep ve dosya tebliğ olunur...”

 

'TEMENNİMİZ EN AĞIR CEZAYI ALMASIDIR'


Avukatlar Elif Büşra Berber ve İslam Gezer, müvekkillerinin alt derece mahkemenin beraat kararından sonra kendilerine başvurduğunu belirterek, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini ifade etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğnamesinde yer alan ifadeleri hatırlatan avukatlar, "Sanığın cinsel istismar suçlarından ceza alması gerektiği ifade edildi. Bu aşamadan sonra temennimiz ilk derece mahkemesince tebliğnameyi izleyerek bozma ilamına uyularak, sanığın üzerine atılı suçtan en ağır cezayı almasıdır. Bizler bu uğurda elimizden geleni yapacağız. Bu yargılama bir emsal niteliği taşıyacak olup her zaman söylediğimiz gibi hiçbir kadın ve hiçbir çocuk yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı.