• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mart 2023 12:17

Kırıkhansporlu Atalay: Futbol hayalim enkaz altında kaldı

Kırıkhansporlu Atalay: Futbol hayalim enkaz altında kaldı
Kırıkhanspor oyuncusu Özcan Atalay’ın futbola dair hayalleri depremle yok oldu. Kulübü ligden çekilen Atalay, “Ben bir üst lige çıkmayı hayal ediyordum. Deprem olunca futbol bitti” dedi.

Selçuk Arslan/HATAY - Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin en çok etkilediği Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.  O enkazlar binlerce insanın ölümüne neden olurken birçok insanında umutlarına ve hayallerine mezar oldu. Depremde hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın annesine dair hayali, Özcan Atalay’ın şampiyonluk umudu bir öğrencinin üniversite umudu ve bir başkasının evlilik hayali..
 

voyage otel

Kırıkhanspor oyuncusu Özcan Atalay, Maraş merkezli depremler öncesi, takımının 12 Şubat’taki play off maçına çıkmaya hazırlanıyordu. Atalay, şampiyonluk hayali kurarken deprem sonrası ne takımı ne de spor tesisleri kaldı.

 

HEM OKUDU HEM DE FUTBOL OYNADI



Atalay’ın Maraş merkezli depremler öncesinde futbol üzerine kurulu bir hayatı vardı. Süper Amatör Lig Grubu’ndan lider çıkan Kırıkhanspor ile 12 Şubat’ta sahaya çıkacağı maçı düşünüyordu. Bu maç sonrası üst lige çıkacaklarının hayalini kuruyordu ancak olmadı.

20 yaşındaki Atalay’ın futbol macerası yıllar önce başladı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi Özcan Atalay, aynı zamanda profesyonel lisanslı bir futbolcu. Kırıkhanspor alt yapısından futbola başlayan Atalay, Hatayspor’a transfer olup üç yıl boyunca futbol hayatını sürdürdü. Daha sonra üniversiteyi kazandı ve hem eğitimini hem de futbol hayatını Hatay’da sürdürme kararı aldı. Kırıkhanspor’a transfer olan Atalay, Süper Amatör Lig’de mücadele ettiklerini ve başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

 

12 ŞUBAT’TA PLAY OFF MAÇI VARDI

 


Ancak deprem, milyonlarca insan gibi Atalay’ın da hayatının değişmesine neden oldu. Depremde evleri yıkılmadı, takım arkadaşlarından da kayıp yaşamadı ama kulübün tesisleri yerle bir oldu. Zor duruma düşen kulüp, ligden çekilme kararı aldı.

 

12 Şubat’ta play off maçına çıkmaya hazırlandıklarını belirten Atalay, içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı: “Ben 2022- 2023 sezonu başında Kırıkhanspor’a döndüm. Okulla birlikte futbol hayatımı sürdürdüm. Süper Amatör Lig’de şampiyon olduk. Deprem öncesi son maçımızı oynadık. Bir üst lige çıkmak için play off maçı oynayacaktık. Ben bir üst lige çıkmayı hayal ediyordum. Deprem olunca futbol bitti, her şey bitti buralarda. Futbol hayallerim ve şampiyonluğumuz enkaz altında kaldı. Tüm takımlar çekildi.  Deprem gecesi yatarken okulu ve antrenmanı düşmüştüm. ‘Nasıl daha verimli olabilirim’ diye sormuştum kendime. Futbolla ilgili üst düzey takımlara gitmek gibi bir hedefim de vardı. Ama her şey alt üst oldu. Sağlıklı düşünemiyoruz. Takımın tesisleri yıkıldı. Bir yerden başlamaya çalışacağım ama zor. Futbol benim hayatımda olmasını istediğim bir şey.”