• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Temmuz 2023 20:49

Kim bu taksi şoförü, gazeteciyi tehdit etti

Kim bu taksi şoförü, gazeteciyi tehdit etti

Kim bu taksi şoförü, gazeteciyi tehdit etti, fotoğrafların çekti, hesap sordu

voyage otel

Bugün Yokuşbaşına gelirken meydan gelen kazada iki araç çarpıştı, 6 yaralı vardı. Yaralılar can derdiyken Milas –Bodrum Havalimanı’ndan müşteri getiren 48 T 5553 plakı ticari taksinin şoförü kazya durdu, yaralılara baktı ardından çekim yapan gazeteciyi görünce çıldırdı. Tehdit etti , hakaret etti . Gazetecinin üzerine yürüdü çekim yapmasını engelledi. Bu taksi şoförünün kaza ile hiçbir ilgisi yok. Yetmedi “Fotoğraf çekiyorsunuz altın madalya takarlar şimdi” diye gözdağı verdi. Yetmedi giderken gazetecinin fotoğrafını çekti.

 

Taksicinin bu davranışların gören vatandaşlar şok oldu. “Kılık kıyafeti düzgün olmayan kaza yerinde yaralılar yardımcı olacağı yerde basın mensubunun üzerine yürüme tehdit etme cesaretini gösteren bu kişinin müşteriye nasıl davrana ileceğini düşünemiyoruz” dediler.

 

Bizde basın mensubu olarak bu kişiye merak ettik. Yaralı ve zor durumda olanlara yardım edeceği yerde, kaz yerinde basın mensubunun görüntü almasını engelleme hakık ve yetkisini nereden alıyor. Olay yerinde zaten polis var. Kamuya açık alanda kaza meydana gelmiş. Gazeteci kamu görevini yapıyor. Bu ama bu taksici arkadaş basın mensubunun üzerine yürüyüp tehdit edip birde fotoğraflarını çekerek gözdağı verebiliyor.

 

Bodrum’da ticari taksilerin sokak aralarında 160 km hızla gitttiğine tanık oluyoruz, birde bu tür davranışlarda olanlar var. Artık bunlara turizm müdürlüğümü, şoförler odasımı, trafik mi kim karışır bilemem, ama kesinlikle biraz nezaket biraz davranış kuralı konusunda eğitilmelerinde fayda var.