• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 27 Ağustos 2021 14:43

Kılıçdaroğlu: Taleplerinizi yerine getirmek boynumuzun borcudur

Kılıçdaroğlu: Taleplerinizi yerine getirmek boynumuzun borcudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yangın bölgelerini ziyaret etmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde Mazı Köyü yangın bölgesinden başlayan ziyarette Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yangın sürecini ve sonrasında yaşananları sunum eşliğinde aktardı.

Muğla'da yaşanan büyük yangın felaketi sonrası incelemeler yapmak ve vatandaşları dinleyerek bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için bölgeye gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki Belediye Başkanları’nın ilk ziyaret noktası Mazı Mahallesi'nde kurulan Bodrum Belediyesi Afet Alanları Destekleme Merkezi oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın ev sahipliğindeki programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Muğla, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Mersin, Tekirdağ, Antalya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları, bölge milletvekilleri, Muğla ve Bodrum CHP İlçe Yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

voyage otel

 

‘’Taleplerinizi yerine getirmek boynumuzun borcudur’’

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yangından etkilenen köylülerin taleplerini dinledi. Burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, "Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ciğerlerimiz yandı, sadece siz değil bütün Türkiye üzüldü. Hepimizin yüreği buradaydı. Hepimiz büyük bir merakla bekliyorduk, mücadele ediliyordu. O mücadele konusunda da gönül birliği yaptık, el birliği yaptık. Şu anda bizim Büyükşehir Belediye Başkanları’mız da buradalar. Onların da büyük yardımları oldu. Osman Başkan’a ve Bodrum Belediye Başkanı’na destek verdiler. Muhtarım yanımda oturuyor, kendisine de söyledim. Taleplerinizi iletin, aklınıza gelmeyen bir talep olursa da daha sonra iletin, mutlaka yerine getireceğiz. Sizin talebinizi yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur, bunu yapacağız.” dedi.

 

Köylüler Genel Başkan’a Taleplerini Bildirdi

 

Yangından etkilenen vatandaşlar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a verdiği destek için teşekkür ederek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan yangın söndürme uçağı ve helikopter taleplerinde bulundular. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, köylülerin taleplerini tek tek not alarak, “Belli bir zaman dilimi içinde yeni yeni ihtiyaçlar da çıkabilir. Bu ihtiyaçlar bugün sizin de aklınıza gelmeyebilir. Bizim aklınıza gelemeyenler olursa onları da bize bildirin, biz sizin emrinizdeyiz” dedi.

 

Başkan Aras, ziyaretçilere yangın sürecini ve yaşananları aktardı

 

Başkan Ahmet Aras, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ve beraberindekilere yangın süreci ile ilgili brifing verdi. Aras, Milas-Beyciler bölgesinde 31 Temmuz günü başlayan ve Mazı Mahallesi’ne sıçrayan yangın sürecini, yapılan müdahaleleri ve yangından zarar gören vatandaşlara verilen destekleri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Aras'ın sunumunun ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Yukarı Mazı bölgesine geçti. Bölge halkı ile bir araya gelinen programda konuşan Başkan Aras, "Mazı Mahallemiz beş ayrı bölgeden oluşuyor. Bu beş ayrı yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarımız da burada toplandılar. Biz tek tek evleri gezerek, herkesin evinde öğrencisi mi var, ineği mi var, kuzusu mu var, tavuğu mu var, kronik hastası mı var, yaşlısı mı var, işsizi mi var hepsini tespit ettik ve vatandaşlarımızla da sürekli iletişim halinde kaldık. Gereken destekleri de imkanlarımız el verdiğince sağlamaya çalışıyoruz. Sağ olsun Genel Başkan’ımız bu zor günlerde bizlere destek olmak için buraya kadar geldi. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Burada, samimiyetle yaşadığınız sıkıntıları ve bizlerden beklentilerinizi ifade edin." dedi.