• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 19 Ekim 2023 17:13

Kars Derneği’nden şölen gibi dayanışma gecesi

Kars Derneği’nden şölen  gibi  dayanışma  gecesi

Bodrum Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından dostluk, kardeşlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. 

voyage otel

 

 Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Başkan Yardımları Yaşar Çelikhan ve Tayfun Yılmaz AK Parti ilce Başkanı Hacı Dalda, HDP Muğla İl Eş Fulya  Erdoğan, HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Zuhal Macit  Eş Başkan Reşat Yaşar, HDP  yöneticileri ve cok sayida stk temsilcisiyle vatandaş katıldı. 

 

Etkinlikte Kars yöresine özgü lezzetler satışa sunuldu. Gece saygı duruşuyla başladı. Ardından Karya Çiçekleri grubunun Bodrum yöresi halkoyunları ve Kafkas halk dansları gösterisi ile devam etti. Gece müzik dinletisiyle sürdü. 

 

 

Gecede konuşan Bodrum Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Aydın, birlik mesajı vererek“Bugün birlikteliğimizin kurumsallaşması adına serhat şehrimiz olan Kars'ın kültür ve tanıtım gecesine hepiniz hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Değerli dostlar, 9 ay önce başladığımız meşakkatli bu yolculuğumuz, bugün burada sizlerle beraber toplumsal bir birlikteliğe bürünmüş durumdadır. Bizler Bodrum Karslılar Derneği olarak Bodrum gibi, Dünya çapında markalaşmış ve söz sahibi olmuş bu kadim ilçemizde yaşayan farklı kültürlere sahip insanların bir arada yaşayabileceği bir toplum haline getirmek en büyük amacımız olmuştur." Dedi.

 

 

Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin birleştirici görevi benimseyerek insanlara dokunmak, özellikle öğrenci ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmak, ve bunların yanında kendi kültürümüzü, başta Bodrum kültürü olmak üzere diğer tüm kültürler ile iletişimi sağlamak aynı çatı altında yaşadığımızı göstermek her zaman asıl hedefimizdir. Sözlerimi bitirmeden katılım ve katkılarından dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum, bu burada hem Kars kültürünü hem de üzerinde yaşadığımız bu coğrafya kültürünü az da olsa sizlere sunarak bir kültür kaynaşması yaratmak istedik. Bu etkinliğimizde hatalarımız, kusurlarımız ve eksiğimiz olmuşsa af ola.”