• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 28 Ekim 2020 16:27 Haber Girişi : 28 Ekim 2020 16:33

Karahan krizden çıkış yolunu işaret etti! Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız!!

Karahan krizden çıkış yolunu işaret etti! Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız!!
CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılına özel mesaj verdi. Başkan Karahan, “Cumhuriyet kurulduğu günden bu güne kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır." dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılına özel mesaj verdi. Başkan Karahan, “Cumhuriyet kurulduğu günden bu güne kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Cumhuriyet eşitliktir, Cumhuriyet adalettir, Cumhuriyet vicdandır. Son yıllarda karalama kampanyası içindeyiz. Bu ülkenin vatanseverleri, cumhuriyetçileri, demokratları buna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.

voyage otel


Haber Merkezi - CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan, Bodrum gündemini, yatırımları ve çalışmalarını Ege Alternatif Gazetesi’ne değerlendirdi.  Sözlerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılına özel mesaj ile başlayan Başkan Karahan, “Cumhuriyet kurulduğu günden bu güne kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Cumhuriyet eşitliktir, Cumhuriyet adalettir,  Cumhuriyet vicdandır. Son yıllarda karalama kampanyası içindeyiz. Bu ülkenin vatanseverleri, cumhuriyetçileri, demokratları buna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve yapılacak olan ilk seçimlerde Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı. 

 

“Parlamenter sistem ülkenin bu krizden çıkış yoludur”

 

Sohbetimizde sık sık Cumhuriyet ve demokrasi vurgusu yapan Başkan Karahan, Türkiye’nin fabrika ayarlarıyla oynandığının altını çizdi. Ülkenin fabrika ayarlarını ‘eşitlik, adalet, parlamenter sistem ve ortak akıl’ olarak tanımlayan Başkan Karhan, “Son devlet başkanlığı seçimlerinden  bu yana ülkemizin  fabrika ayarları bozulmuştur. Bu ülkenin fabrika ayarları eşitlik, adalet, parlamenter sistem ve ortak akıldır. Maalesef bunların hepsini darbe almıştır” dedi.


Türkiye’nin bu krizden çıkması içi atılması gereken adımın güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğuna işaret eden Başkan Karahan,  “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile beraber  ekonomiden sağlığa, eğitimden  sosyal hayata kadar yaşamın her alanı bir kişinin ağzında çıkan bir kelime ile düzenleniyor. Fakat, geldiğimiz noktada başta ekonomi olarak yaşadığımız sorunlar ortadadır. Mesela sağlık bakanlığı pandemi rakamlarını doğru açıklamadığını itiraf etti. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde bunlar olmayacaktır. Ülkemizin  acil olarak bu parlamenter sisteme dönmesi gerekir. Parlamenter sistem ülkenin bu krizden çıkış yoludur” diye konuştu. 


“Ortak akılla çalışmalar başlatılıyor”


İlçe örgütü ile Bodrum Belediyesi'nin koordineli çalıştığını ifade eden Karahan, yerel yönetimin çalışmalarını ise şu şekilde katardı: Geçmiş dönemlerde de bunu yapmaya çalıştık zaman zaman da başarılı olduk. Belediyenin meclis toplantılarını canlı yayınlamaya başladık. Denetlenebilir bir meclis ve yerel yönetim oluşturduk. En önemlisi de şeffaflık komisyonu kurarak başkanlığını da muhalefet partisine verdik. Ben burada başta Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve görev alan 31 belediye meclis üyesi arkadaşımızı tebrik ediyorum belediye meclisinde alınan kararların yüzde 98’i oy birliğiyle geçiyor. Bodrum’un bütçesi ortak kararla onaylandı. Burada demek ki doğru şeyler yapılıyor. Ortak akılla sorunlara çözümler getiriliyor. Yani hiç kimse hiç kimseye bir dayatmada bulunmuyor. “Ortak akıl vurgusu yapan Başkan Karahan, “Biz her şeyden önce bir ortak akıldan söz ettik. Bir bölgeye bir yatırım yapılırken o bölgenin meclis üyesi, o bölgenin muhtarı o bölgenin insanı ile görüşmeler yapılıyor. Görüşmeler neticesinde ortak akılla çalışmalar başlatılıyor” dedi.

 

“Bodrum’un yüzde 40’nda alt yapı sorununu çözmüş olacağız”

 

Bodrum’daki alt yapı sorunlarının çözümü için sona gelindiği bilgisini veren Karahan “Yeni dönemde yoğunlaştığımız konu alt yapı konusudur. Burada Bodrum Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemiz iş birliği içindedir.  Çalışmalarda ortak akıl ön plandadır.  Eskiden bir yerin alt yapı yatırım projesi oldukça basitti. Bürokratik engeller yoktu. Şimdi durum değişti. Bir yatırım yapmak için 13 kurumdan görüş almanız lazım. Doğrusu da bu tabi. Bizler bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuanda en büyük alt yapı projemiz, Akyarlar ile Gümüşlük arasında alt yapı çalışmamızdır. Bu çalışma ile Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy, Peksimet gibi yerlerin alt yapı sorunu tamamen çözüme kavuşacak.  Bu çalışmasıyla denizlerimiz de temizlenecek. 16 ay sonra bitecek olan projemizle Bodrum’un yüzde 40’nda alt yapı sorununu çözmüş olacağız. Burada ilçe örgütümüz, sivil toplum örgütlerimiz, Bodrum belediyemiz, Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız olarak ortak akıl ile yarım adanın birikmiş sorunlarını çözüyoruz” dedi.

 

“Eğitimin, sağlığın partisi olmaz”


Son dönemlerde Bodrum’da nüfusun kalabalıklaşması sonrası yaşanan sorunlara da değinen Karahan, merkezi bir planlamanın olması gerektiğinin söyledi. “Sağlığın partisi olmaz” diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kentin tüm sorunlarını belediyeye atmak ve çözüm beklemek doğru bir anlayış değildir. Örneğin trafik, sağlık ve eğitim gibi sorunlar yaşanmakta son dönemlerde. Bu sorunların çözümü için merkezi hükümetin bir planlama yapması ve bu planı ilçe belediyeleriyle paylaşması gerekir. Bu konuda girişimler var ama yeterli kadar değil.  Eğitimin, sağlığın partisi olmaz. ‘Ben yaptım şu yaptı, Falanca parti yaptı’ söylemlerini bir kenara bırakmamız lazım. Bodrum’un geleceğini korumak adına planlı bir yaklaşım göstermek zorundayız.”

 

Karahan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bodrum devlet hastanesi 2019 yılında bitmesi gerekiyorken maalesef bitmedi. Ben bu durumda sevinen biri değilim. Devlet hastanesi üç yıldır sıvasız şekilde durmakta. Bu durumda duvarlar zarar görmüştür yanı bina dayanaklığını yitirmiştir. Ayrıca Yalıkavak yolu 3 yıldır bekliyor ve halen bir gelişme yok. Bu tip durumların planlara dahil edilmesi ve acil çalışma başlatılması lazım”