• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 12:06 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 12:13

Karahan: İktidarımızda öğretmenlerin  mağduriyetine son verilecek

  Karahan: İktidarımızda öğretmenlerin  mağduriyetine son verilecek
CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken Karahan, "İktidarımızda öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olacak öğretmenlerin mağduriyetine son verilecek"dedi.

 

voyage otel

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında öğretmenlere dayanışma dileklerini ileten Başkan Karahan, "Aydınlanmanın meşalesi, cumhuriyetimizin güvencesi, ülkemizin dünü-bugünü-yarını olan değerli öğretmenlerimizin gününü partimin ilçe örgütü adına kutluyorum. Öğretmenler bu bereketli topraklar üzerinde Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımı ile; “Cumhuriyet’,in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür neslini” yetiştirme kutsal misyonunu üstlenen öğretmenler, aynı zamanda ülkemizin en acılı mesleğini yürütmektedirler. Aydınlanma uğruna yeri geldiğinde bedelini canları ile ödeyen Bahriye Üçok’u, Muammer Aksoy’u, Kubilay’ı, Aybüke Yalçın’ı, Server Tanilli’yi, Muammer Aksoy’u ve diğer aydınlanma değerlerimizi nasıl unuturuz? Peki ya Fakir Baykurt’u, Hasan Ali Yücel’i, İsmail Hakkı Tonguç’u, Türkan Saylan ve diğerlerini… Unutursak kalbimiz kurusun" dedi. 


Öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken Karahan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; karanlığın sonu bir ulu şafak… Ve o şafağın müjdecisi, ağartıcısı ve taşıyıcısı öğretmenler olacaktır. İktidarımızda öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olacak ve emeklilik hakkı gasp edilen en az 100.000 öğretmenin mağduriyetine son verilecektir. İktidarımızda, “Atanamayan öğretmenler” diye bir kavramı tarihin çöplüğüne atacağız. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği gibi: “ "Eğitim gerçekten ülkenin temel sorunlarından birisi. Eğitim sorununu çözemeyen bir ülkenin büyüme ve kalkınma şansı yok. Kültür ve sanat dünyasını zenginleştirme şansı yok. Eğitimden tasarruf olmaz" diye konuştu. 


Öğretmenlerin asla umutsuzluğa kapılmaması gerektiğinin altını çizen Karahan, "Özellikle pandemi sürecinde eğitimin ve öğretmenliğin ne denli yaşamsal öneme sahip olduğu acı bir deneyimle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Eğitimin ve öğretmenin öneminin anlaşılamamasının sonuçlarını her akşam ekranlardaki acı bilançolarda, rakamlarda görüyoruz. Öğretmenler asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Bugünkü karanlık gelip geçicidir. Eğitim emekçilerimizin olmazsa olmazı olan; çağdaş, modern, demokratik Türkiye’de öğretmenlere özel yasa çıkaracağız. Nasıl ki; savcıların-hakimlerin ayrı bir yasası var ise, öğretmenlerin de ayrı bir yasası olacaktır. CHP kurucusu ve başöğretmenimiz olan Mustafa Kemal gibi öğretmenlerimizin hak ettiği yerde; “Sözün, kararın ve yetkinin olduğu yerde” alması için üzerine düşen siyasi sorumluluğu yerine getirmekten asla geri durmayacaktır. Daha yaşanabilir, ‘Ekmek, gül ve hürriyet günlerinin hakim olduğu” bir Türkiye’de öğretmenler gününü kutlayacağımıza olan inanç ve dilekle tüm eğitim emekçilerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” kutluyorum" dedi.