• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 17 Kasım 2021 17:05

Kaçak kazıda 2 bin 700 yıllık iki mozaik bulundu

Kaçak kazıda 2 bin 700 yıllık iki mozaik bulundu
İzmir’in Konak ilçesinde yerin 10 metre altındaki ev şeklindeki bölmede, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 bin 700 yıllık iki mozaik bulundu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, Agora Ören Yeri ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yakınlarında, araçların giremediğ dar sokaklar arasında bulunan bir ikametin bahçesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık bir ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, tünel kazarak yerin yaklaşık 10 metre altındaki tarihi kalıntıları çıkarmaya çalıştıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.

voyage otel

Egeyön Haber^de yer alan ahbere göre, Öte yandan uzmanlar tarafından Romalı bir zengine ait olduğu değerlendirilen, ellerinde horoz olan iki insan figürünün yer aldığı mozaiklerin, genellikle konutların salon kısımlarında bulunduğu, ihtişamı ve zenginliği simgelediği belirtildi. Dünyada eşine az rastlandığı belirtilen mozaiklerin bulunduğu bölgenin koruma altına alındığı bildirildi