• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 23 Ocak 2023 09:33

Kabine toplanıyor: Gündemde borç yapılandırma paketi var

Kabine toplanıyor: Gündemde borç yapılandırma paketi var
Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin ele alınacağı toplantının ardından Erdoğan detayları açıklayacak.

EKONOMİ - Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda, borç yapılandırma paketi ele alınacak.

voyage otel

 

Paket kapsamında 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan tüm borçların yeniden yapılandırılması gündemde. Paketi vergi ve sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezaları da kapsayacak. Paketin belediyelere olan borçlar, öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri ve trafik cezalarını da kapsaması bekleniyor. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı da verilecek.

 


Pakete ilişkin ayrıntıları kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.Kabine toplantısının diğer gündem maddeleri arasında 'başörtüsüne anayasal güvence' getirilmesini öngören anayasa değişikliği teklifi ile Stockholm'deki Kuran-ı Kerim yakma eylemi sonrası İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde izlenecek tutum da bulunuyor.