• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 14:58

İzmir ve Muğla için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

İzmir ve Muğla için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,“Önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngürülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın.” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşım ile yurttaşları olası orman yangınlarına karşı uyardı. Vali Köşger paylaşımında, “Değerli İzmirliler; Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangınıtehlikesi öngürülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın.” dedi. 

voyage otel

 

İZMİR’DE YANGIN RİSKİ YÜZDE 80


Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle son günlerde Ege Bölgesi’nde art arda orman yangınları yaşanıyor. Vali Köşger’in tweetinde paylaştığı haritaya göre, önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir’de yüzde 80’e varan orman yangını riski bulunuyor. Ege Bölgesi’nde genel olarak yüzde 60 ila 70 risk görülürken, Manisa'nın Akhisar ile İzmir'in Bergama ilçelerinde yüzde 80 ila yüzde 90 arasında yangın riski bulunuyor. 

 

Benzer bir uyarı da Muğla Valilliği'den geldi. 

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler çerçevesinde içinde bulunulan haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, rüzgarın 21 Temmuz'dan itibaren Kıyı Ege'de saatte 40 ila 60 kilometre arasında kuvvette olacağı belirtildi.

 

Hava sıcaklıkları, nem ve rüzgar verilerine göre kentte orman yangını riski bulunduğu vurgulanan açıklamada, beklenen yüksek sıcaklık, düşük nem ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.