• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 31 Ağustos 2021 11:32

İzmir'in göbeğinde cemaat dehşeti! Silahla teftiş yapıyorlar

İzmir'in göbeğinde cemaat dehşeti! Silahla teftiş yapıyorlar
İzmir Konak’taki Mersinpınar semti sakinleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen Sıla Vakfı üyelerinden şikâyetçi.

HABER MERKEZİ  -  İzmir’in Konak ilçesindeki Mersinpınar semtinde, İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu belirtilen Sıla Vakfı, halkı canından bezdirdi.

voyage otel

BirGün’den Aycan Karadağ'ın haberine göre, mahalle sakinlerinin iddiasına göre, bazı cemaat üyeleri Mersinpınar sokaklarında silahla geziyor, sürekli teftiş yapıyor, herkesin yaşamına karışıyor, kendilerini dinlemeyenleri ise tehdit ediyor.


 
Geçen cumartesi gecesi mahallede meydana gelen bir çatışma ise mahalleliyi daha da tedirgin etti. Cumartesi gecesi cemaat üyesi bir grup ile başka bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada olayla hiçbir ilgisi bulunmayan T.B. yaralandı; bazı ev, dükkân ve araçlarda hasar meydana geldi.

Çatışmanın nedeni toplumsal yaşama müdahaleden kaynaklanmasa da mahalleli, Sıla Vakfı’ndan şikâyetçi.

Mersinpınar’da yaşayan bir esnaf, cemaat üyelerinin içki satışını engellemek istediğini öne sürüyor. “Mahallede bu cemaat ile sorun yaşamayan kimse kalmadı” diyen esnaf, şunları dile getiriyor:

“Mahalleli olarak bunları istemiyoruz. Ama burada çok güçlülüler. Doğal olarak korkuyoruz. Tekellerde içki satışını istemiyorlar. Buna müdahale etmeye çalışıyorlar. Baskı politikası güdüyorlar.”


 
BİRÇOĞU SİLAHLI


Geçen günlerde çıkan silahlı çatışmaya da değinen esnaf, bir cemaat üyesinin elinde “Kalaşnikof tüfeğinin” bulunduğunu iddia ediyor:

“Çoğu insan korktuğu ve başına iş almamak için bir şey diyemiyor. Birçoğu silahlı... Bu silahları nereden buluyorlar, bilmiyorum. 5 senedir mahallemizde böyleler…”

Esnaf, geçmiş yıllarda da son çatışmaya benzer olaylarının yaşandığını da belirtiyor:

“Geçtiğimiz yıllarda da mahallede bir kavga olmuştu. Onlardan 10 kişinin elinde ‘keleş’ vardı. Mahallede keleşlerle dolaşıp, ‘Allahu Ekber’ sloganı attılar. Bunlar İzmir’in merkezinde oluyor. Şaka gibi.”