• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 23 Haziran 2020 14:12

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden Savunma yürüyüşüne destek!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden Savunma yürüyüşüne destek!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Baroların Ankara’ya gerçekleştirdiği savunma yürüyüşü ile ilgili açıklama yayımladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Baroların Ankara’ya gerçekleştirdiği savunma yürüyüşü ile ilgili açıklamam yayınladı.

voyage otel

‘Savunma’nın Yanındayız’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Adaletin ve Baroların bağımsızlığı için, hukukun üstünlüğü için Ankara’ya yürüyen 53 Baro Başkanına  engelleme ve saldırının hiçbir meşru açıklaması bulunmamaktadır. Yasal dayanağı olmayan engelleme halkın savunma hakkına yöneliktir. Haksızlık, hukuksuzluktur. Keyfidir. Demokrasi ile asla bağdaşmamaktadır. Ülkemizin itibar karnesinde yeni bir kırık nottur.

Savunma Hakkı insan haklarının en temel ilkelerinden biridir. Kutsaldır. Baroların ve avukatların susturulmaya çalışılması toplumun her bireyinin savunma hakkının engellenmesidir.

Hep söylediğimiz gibi, basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün ve hukukun bağımsız olmadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemez. Hak arama ve ifade özgürlüğü etle tırnak gibidir. Halkın bilgi edinme hakkına hizmet eden gazetecilerin savunmalarını üstlenen avukatlarımız bunu halkın bilgi edinme hakkını savunmak için de yapıyorlar kuşkusuz. Onlar da halka emanettir.

Savunma Yürüyüşü’nün engellenmesi, Baro Başkanların saldırıya uğramaları, darp edilmeleri, fiili gözaltında tutulmaları çok üzücüdür. Kabul edilemez. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu hukuksuzluğu kınıyoruz.  #SavunmaDurdurulamaz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti