• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Eylül 2022 16:39

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 9 Eylül’ü Kutladı; “Laiklik, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi 9 Eylül’ün 100. Yılı kutlu olsun”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 9 Eylül’ü Kutladı; “Laiklik, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi 9 Eylül’ün 100. Yılı kutlu olsun”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılını kutladı.

voyage otel

 

Yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi; Gazeteci Hasan Tahsin’in İzmir’de 15 Mayıs 1919 da ateşlediği ilk kurşun ile yanan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, 9 Eylül 1922 de İzmir’in kurtuluşuyla taçlanmış; ülke işgal güçlerinden tamamen arındırılmıştır.

 

İzmir, o günden bu yana 100 yıldır bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi kavramlarına sonuna kadar sahip çıkmış, Atatürk ilk ve devrimlerinden zerre taviz vermeden duruşunu korumuş simge bir şehirdir.

 

Herkes bilsin ki, ‘Bütün cihan işitsin ki efendiler artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmaya devam edeceğiz. Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan 9 Eylül’ü bu yıl da coşkuyla kutluyor, bize özgürlük, bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.