• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 03 Aralık 2020 15:23 Haber Girişi : 03 Aralık 2020 15:25

İzmir’den Avrupa’ya uzanan ‘çağrı merkezi’ dolandırıcılığı

 İzmir’den Avrupa’ya uzanan ‘çağrı merkezi’ dolandırıcılığı
150 milyon TL değerindeki oteller, 200 milyon TL’ye yakın gayrimenkul, farklı marka ve modellerde 50 milyon TL değerinde 41 araç olmak üzere 500 milyon TL değerindeki gayrimenkul, araç, altın, değerli saat ve nakit paraya el konuldu.

İzmir’den Avrupa’ya uzanan ‘çağrı merkezi’ dolandırıcılığı
İzmir’de çağrı merkezleri kurarak başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın değişik yerlerinde faaliyet gösterdiği ve 23 Alman vatandaşının dolandırıldığı iddiasıyla 32 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonda kritik detaylar ortaya çıktı.

voyage otel

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Alman vatandaşının dolandırılması ve başta Almanlar olmak üzere yabancı kişilere yönelik “nitelikli dolandırıcılık”, “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suç gelirlerini aklama” suçlarını işleyen örgüte yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararları verdi. Lider ve yönetici kadrosunun bir kısmı İzmir’de bulunan, üyelerinin yine bir kısmı Türk ve Alman vatandaşı olan ve Avrupa’nın değişik yerlerinde faaliyet gösteren suç örgütüne yönelik operasyonda adreslere tek tek İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince baskın yapıldı. İzmir merkez ve ilçelerinde 48 adrese düzenlenen operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı.