• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 15 Nisan 2020 17:12

İzmir’de üniversite hastanesinde immun plazma tedavisi uygulanmaya başlandı

İzmir’de üniversite hastanesinde immun plazma tedavisi uygulanmaya başlandı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığının onayladığı immun plazma tedavisini dünya ile aynı anda uygulamaya başladı.

Dünyayı etkisi altına alan ve henüz kesin bir tedavisi veya aşısı bulunmayan Covid-19 virüsüne karşı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde immun plazma tedavisi uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “İmmun Plazma Tedariki” ile ilgili yazısı çerçevesinde DEÜ Hastanesi bünyesinde başlatılan uygulama ile Covid-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek ürünler tedavide kullanılacak. Dünyada kullanılmaya başlanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan yöntemin hastalıkla mücadelede etkin bir yöntem olacağı düşünülüyor.

voyage otel

“Tüm imkanlarımızı kullanıyoruz”

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde immun plazma tedavisini uygulamaya başladıklarını açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Covid-19 nedeni ile tedavi sonrası taburcu olan, laboratuvar ve klinik testlerle iyileştiği tespit edilen bir hastadan ürettiğimiz immun plazmayı, yoğun bakımda yatan bir hastamıza vermeye başladık. Henüz kesin bir tedavisi veya aşısı bulunmayan Covid-19 virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ve yoğun bakımda ağırlaşan hastaların tedavisi için umut ışığı olan bu tedavinin hastalarımıza şifa olmasını diliyorum. Hastanemizin tüm imkanlarını bu salgın ile mücadelede kullanıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla, devletimizin ve milletimizin dayanışmasıyla, el birliği ile bu salgının üstesinden geleceğiz” dedi.