• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Temmuz 2023 20:59

İzmir'de orman yangını! Alevler 2 eve sıçradı, yazlıklar tahliye ediliyor

İzmir'de orman yangını! Alevler 2 eve sıçradı, yazlıklar tahliye ediliyor
İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, "Vatandaşlar karadan ve denizden tahliye ediliyor. İki yazlık evimiz yandı." dedi.

Havaların ısınmasıyla İzmir'de 2 noktada orman yangını çıktı. Aliağa ve Menderes ilçelerinde ekipler alevlere müdahale ederken Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

voyage otel

 

"VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİYORUZ"

 

İzmir'in Aliağa ilçesinde Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter ve 4 uçak havadan, 18 arazöz, 5 dozer, 4 su ikmal aracıyla karadan müdahale ediliyor. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yaptığı açıklamada "Vatandaşlar karadan ve denizden tahliye ediliyor. İki yazlık evimiz yandı. Vatandaşlarımızdan görevlilerin tahliye ile ilgili talimatlarına uymalarına istiyoruz. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" dedi.

 

15 DAKİKADA İLK MÜDAHALE

 

Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanda ise saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. 15 dakika içinde ilk müdahale yapılan yangına 5 helikopter, 3 uçak ile havadan 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile karadan müdahalede bulunuluyor.