• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Şubat 2021 16:51

İzmir'de Miras Cinayeti

 İzmir'de Miras Cinayeti
Babasına mirastan kendisine pay vermediği için "Bana hiçbir şey bırakmadın. Senden nefret ediyorum" yazılı mesaj gönderdiği belirlenen S.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, erkek arkadaşı ise tutuklandı.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde 8 gün önce bağ evinde pompalı tüfekle vurularak öldürülen Metin Zeybek'in (68) katil zanlısı olarak öz kızı S.B. ile kızının erkek arkadaşı gözaltına alındı. 

voyage otel

Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 27 Ocak'ta ihbar üzerine gittikleri Dereköy Mahallesi'ndeki bağ evinin bahçesinde Metin Zeybek'in cansız bedeniyle karşılaştı. Zeybek'in pompalı tüfekle öldürüldüğü belirlendi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nca oluşturulan özel ekip, soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarına ait kayıtları incelemeye aldı. Cinayetin Zeybek'in mirası için öldürülmüş ihtimalini değerlendiren ekipler, öz kızı S.B. ile erkek arkadaşı U.K.’yı dün evlerine düzenlediği eşzamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Anka'nın haberine göre, Gözaltına alınan S.B.’nin cep telefonunda, babası Nihat Zeybek'e gönderdiği, "Bana hiçbir şey bırakmadın. Senden nefret ediyorum" yazılı mesaj bulundu. Araştırmalar sonunda, Nihat Zeybek’in ilk eşinden kendisine kalan mirasın büyük bölümünü diğer iki kızına bıraktığı ortaya çıktı. Zeybek’in ilk eşinin ölümünden sonra ikinci evliliğini yaptığı, kızı S.B.’nin de bu evlilikten dünyaya geldiği anlaşıldı. S.B.'nin babası ile mirastan kendisine pay vermemesi nedeniyle kavgalı olduğu öğrenildi. Zeybek'in yine de 2 yıl önce hazırlattığı vasiyetnamesinde ölü bulunduğu bağ evi ile bahçesini S.B.'ye bıraktığı tespit edildi.

KIZININ ARKADAŞI TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.B., mahkemece azmettirici olduğu yönünde delil bulunamadığı gerekçesiyle adli kontrol ile serbest bırakıldı. Erkek arkadaş U.K. ise tutuklanarak Aliağa 1 No’lu T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.