• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 22 Temmuz 2020 17:04 Haber Girişi : 22 Temmuz 2020 17:05

İzmir’de iki dev organizasyon

İzmir’de iki dev organizasyon
İzmir sonbaharda U22 ve U18 Avrupa Plaj Voleybolu şampiyonalarına ev sahipliği yapacak.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’na geçen yıl ilk kez ev sahipliği yapan İzmir, bu yıl düzenlenecek iki dev organizasyonla Avrupa plaj voleybolunun merkezi haline gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde Efes Selçuk’taki Pamucak plajı 16-20 Eylül tarihleri arasında Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) U18Plaj Voleybolu Şampiyonası’na, 23-27 Eylül tarihleri arasında ise U22 Plaj Voleybolu Şampiyonası’na sahne olacak. Başkan Soyer, “İzmir’in uluslararası organizasyonların cazibe merkezi olması için uygun bir ekosistem oluşturuyoruz.Bu sayede İzmir ekonomisinin, şehrin tarihi, kültürel, doğal mirası ve coğrafi karakterine yaslanarak gelişmesini amaçlıyoruz" dedi.

voyage otel

 

35 ülkeden 128 takım, 256 sporcunun kayıt yaptırdığı dev organizasyonların tanıtım toplantısı bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Alper Aslandaş, Beach-It Beach Sports Organizasyon Sorumlusu Gürsel Yeşiltaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ile Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş katıldı.

 

Sonbaharda maraton rüzgarı


Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yaparak hem İzmir'in dünya kenti hedefine katkı sunmayı, hem de kentin her yerinde hemşehrileri sporla buluşturmayı hedefleyen bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Sonbaharda İzmir’de spor organizasyonlarının yoğun bir şekilde devam edeceğini açıklayan Soyer, "6 Eylül’de 'Uluslararası 9 Eylül Maratonu'nu, 4 Ekim’de de İzmir’in en büyük markalarından biri olacak 'Maraton İzmir' organizasyonlarını gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Turizm sektörü canlanacak


Plaj Voleybolu Avrupa şampiyonalarının İzmir’in tarihsel açıdan en önemli ilçelerinden biri olan Efes Selçuk’ta olmasının çok kıymetli olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları kaydetti: "Selçuk, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Efes Antik Şehri’nin, adına dünyanın yedi harikasından biri inşa edilen Artemis’in, Meryem Ana’nın ve benzeri pek çok tarihi değerin bulunduğu adeta bir açık hava müzesi. Bu çapta bir organizasyonun şehrimizde, pandemiden en olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörüne de her anlamda büyük katkıları olacağını düşünüyorum.Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesine Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ev sahipliği yapan ve katkı sunan Efes Selçuk Belediyesi’ne, Türkiye Voleybol Federasyonu&rsq uo;na, Avrupa Voleybol Federasyonu’na ve Beach-It Beach Spor Organizasyonu’na şükranlarımı sunuyorum".

Başkan Soyer'e teşekkür
Pandemiden hemen sonra Efes Selçuk'ta yapılacak bu büyük organizasyon için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Spora ve sporcuya,turizme desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Tarihin ve kültürün beşiğinde spor yapıyor olmak, Efes sahilinde bunu gerçekleştiriyor olmak bizim için ayrı bir gurur olacak" diye konuştu.

İzmir spor şehri olacak
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Alper Aslandaş ise geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ile başarıyla gerçekleştirdikleri Balkan Plaj Şampiyonası'nın yeni organizasyonlar için kendilerine büyük umut verdiğini ifade ederek,şunları söyledi: "Federasyon olarak her yıl daha büyük organizasyonları İzmir'e getirerek kente'spor şehri' unvanını yerleştirmek içinelimizden gelen katkıyı göstereceğiz.Gençlere dönük altyapı şampiyonaları tüm dünyada önemli organizasyonlar arasına girmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Efes Selçuk Belediyesi'nin desteği ile bu organizasyonların daha da güçlü bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak aynı zamanda Türkiye'nin tanıtımına da katkı koyacağız".

Beach-It Beach Sports Organizasyon Sorumlusu Gürsel Yeşiltaş ise "Sloganımız 'kültür ve sporu dünyaya tanıtmak' olacak. Genç sporcularımızı uluslararası alanda başarılı bir şekilde temsil ettirip onlara olimpiyat yolunu açmayı diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Alper Aslandaş ile Beach-It Beach Sports Organizasyon Sorumlusu Gürsel Yeşiltaş turnuvada kullanılacak ilk topu imzaladı.